2015-04-25 baile herculane hotel diana intoarcerea la apa (12)Asociatia Pro Turism Herculane a continuat campania pentru promovarea stațiunii cu un nou eveniment. Conferința Națională „Întoarcerea la apă! Echilibru și Sănătate”, aflată la a III-a ediție, a reunit hotelieri, investitori, specialiști în medicină, operatori de turism și autorități publice pentru găsirea celor mai optime soluții de dezvoltare a zonei.

În cadrul conferinței, participanții au pus în discuție promovarea potențialului natural și la nivel internațional, considerând că stațiunea își merită locul pe podiumul stațiunilor de top din Europa. Cu atât mai mult cu cât studiile arată că turismul balnear se află în creștere la nivel european.

2015-04-25 baile herculane hotel diana intoarcerea la apa (2) Managerii din domeniul hotelier au prezentat cifrele ultimelor 12 luni, ce arată că în urma eforturilor de investiții și promovare, numărul turiștilor ce s-au cazat in unitățile lor a crescut cu 28 %.

“Am prezentat cifre ce arată nu numai că numărul turiștilor a crescut comparativ cu anul trecut, ci și că turiștii sunt prezenți aici pe tot parcursul anului și că nu desfășurăm o activitate sezonieră. Deasemenea numărul de vizitatori tineri a crescut, inclusiv numărul copiilor. Încurajați de această creștere, suntem pregătiți să le oferim tinerilor diverse activități pe care ei le cer, precum și divertisment. În acest moment avem în desfășurare și lucrările de amenajare a noi locuri de joacă, ce urmează să fie finalizate la începutul lunii mai, pentru a întâmpina toate dorințele turiștilor. În urma rezultatelor din ultimul an, unul din hotelurile noastre din Herculane a fost nominalizat la Top Hotel Awards, la secțiunea cel mai popular hotel din România. Am demonstrat că se poate!”, a declarat Marius Băzăvan, manager al grupului Bacolux Hotels

2015-04-25 baile herculane hotel diana intoarcerea la apa (23)Un bun promotor al turismului românesc, Florin Arjocu  (drumliber.ro) a propus în cadrul conferinței un program ce are Herculane ca destinație de bază pentru cazare și tratament și punct de plecare pentru 6 trasee turistice, cu deplasare până la 200 km, pentru a da posibilitatea turiștilor români și străini să se bucure de tot ceea ce are zona de oferit.

Medicii invitați au avut ocazia să pună în discuție îmbunătățirea metodelor de tratament. Introducerea unui program pentru cei cu probleme de greutate, care să combine regimul alimentar, terapie acvatică, gimnatiscă în apă și consiliere psihologică sau un program pentru cei ce doresc să renunțe la fumat ajutați de apă și aerul puternic ionizat negativ aflat aici, sunt doar câteva din subiectele abordate.

“Este firesc ca astfel de tratamente să fie găsite aici. Acestea se practică cu succes în stațiunile balneare din Europa. Este important ca oamenii să înțeleagă nevoia de scăpa de stresul cotidian, de petrecere a timpului în natură și de relaxare. Acestea sunt importante pentru obținerea echilibrului interior” – a precizat psihologul Mihail Jianu, speaker în cadrul evenimentului.

Florența Albu, Șef Serviciu Afaceri Europene a dat asigurări că instituția prefectului oferă toată susținerea demersurilor pentru dezvoltare inițiate de către asociație și s-a arătat încântată de echipa cunoscută în cadrul campaniei.

Herculane își păstreză farmecul indiferent de anotimp. În perioada următoare hotelierii anunță o vară plină de animație și divertisment.

Asociația Pro Turism Herculane își continuă demersurile pentru redresarea stațiunii prin seria de evenimente începute în anul precedent cât și prin noi proiecte dedicate stațiunii.

Leave a reply