Arhivă

De la anul 153 d. Hs. izvorul termal de la Băile Herculane nu contenește să aline boli și să aducă fericire


IMG_3719Pentru a treia oară Asociația Pro Turism Herculane a reușit să adune zeci de specialiști din domeniul medical, turism și mass-media sub aceiași idee generală de ”întoarcere la apă” prilej cu care s-a discutat despre echilibru și sănătate.

Medicul balneolog al Hotelului Diana din cadrul Bacolux a subliniat că, printre multele avantaje naturale, stațiunea se bucură de un aer puternic ionizat. ”Dacă, la București spre exemplu, ionii de oxigen se găsesc în număr de 80-100 pe centimetru pătrat, iar în stațiune configurările sunt de 2000-2.200 de ioni pe centimetru pătrat, aveți măsura acestei ionizări”. Desigur, ea diferă de la un moment al zilei la altul, altfel este dimineața, la prânz, ori seara, așa că este foarte importantă prescripția unui medic balneolog.

A urmat o expunere a profesorului Dorin Bălteanu, care a spicuit elemente importante din istoria Băilor, cum ar fi prima atestare documentară de la anul 153 d. Hs., vizita împăratului roman Caracalla, legenda lui Hercule și a sfinxului de la Topleț.

Au urmat discuții importante despre fericire, despre băile cu lavandă sau despre diverse rețete de răsfăț, de la cel al Cleopatrei, până la motto-ul Bacolux, ”răsfăț pentru zeități”.

 

Stelică COrnea

Related Posts