Prima Pagina / Banat / 100.000 de euro, atât te costă la Moldova Nouă ”privilegiul” de a fi cetățean!

100.000 de euro, atât te costă la Moldova Nouă ”privilegiul” de a fi cetățean!

Sedinta CL Moldova Noua 2015-03-03 013 matei lupu ciovela secretarCitesc cu uimire și rămân siderat: primarul din Moldova Nouă, Matei Lupu, vrea să-și dea un cetățean în judecată pentru că își exprimă părerea și crede că ar merita un prejudiciu de 100.000 de euro! Aceasta declara Matei Lupu unui citit ziar local din județ.

Desigur, nu este vorba despre orice cetățean, ci chiar despre președintele PNL Moldova Nouă, Adrian Torma! Dar, până la urmă, și el tot cetățean al orașului este! Lupu este supărat de ”injuriile” pe care Torma i le-ar fi adus de la intrarea în politică și spune că acesta ar trebui să plătească. După ce a stat trei luni fără buget, se pare că acum Matei Lupu răbufnește și caută să se răzbune pentru ”umilințele” din acea perioadă. Ideea este puțin forțată, având în vedere că PNL este în opoziție și că rolul opoziției acesta este: acela de a critica executivul. ”În loc să încerce să recupereze timpul pierdut în cele trei luni cât am stat fără buget, domnul primar vrea procese. Noi nu am avut un limbaj injurios, sigur că am criticat, doar suntem în opoziție! Dar am avut o critică civilizată, constructivă, nu am depășit limitele unui limbaj civilizat. Citeam că l-a deranjat cuvântul ”mincinos”… Opoziția nu îl va lăuda, dar nici nu îl vom jigni, nu vom coborî nivelul de limbaj. Dar, ca cetățeni, criticăm. Să înțelegem că va da în judecată toți cetățenii din Moldova Nouă care îl critică?” a spus Adrian Torma, vizibil amuzat de situație.

Cât privește sensibilitatea primarului Matei Lupu, ea nu mai miră pe nimeni. Primarul de doi ani de zile nu reușește să respecte două legi esențiale pentru o administrație transparentă: Legea 52, privind transparența decizională și Legea 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, Primăria Moldova Nouă având la această oră mai mute pagini web declarate, dar nici una care să corespundă celor două legi. De asemenea, primarul Matei Lupu nu are publice declarațiile de avere, nici pe site-urile declarate nici pe portalul ANI, iar la solicitările trimise de noi pe baza legii 544 nu am primit niciodată un răspuns! Așadar, se pare că acest personaj nu pre știe să administreze transparent acest oraș, lucru reproșat de mai mulți consilieri locali.

Tot de lipsă de transparență l-a acuzat pe Matei Lupu și consilierul Eugen Băleanu, care a anunțat că va sesiza și DNA din această cauză.

Ce nu înțelegem noi este de ce primarul Lupu este supărat doar pe Adrian Torma? Și fratele acestuia, Alin Torma, avea cam aceleași postări și atitudini vis-a-vis de actualul primar, dar pe acesta se pare că primarul nu vrea să-l dea în judecată. Să fie Alin Torma iertat doar pentru că el nu vrea să candideze la scaunul de primar?

About cristian.frant

Lasă un răspuns