traficant de droguri la numai 19 ani diicotPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara au efectuat 5 percheziţii, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane.

La data de 24 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, cei 5 membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 48 şi 57 de ani, ar fi racolat mai multe persoane, pe care le-ar fi exploatat sexual şi prin muncă.

Până în prezent, au fost identificate 15 victime, femei şi bărbaţi.

În fapt, racolarea ar fi fost realizată prin intermediul unor anunţuri postate pe site – uri naţionale, prin care cei în cauză ar fi oferit locuri de muncă (îngrijire bătrâni, zootehnie, menaj, construcţii) bine plătite, în Germania.

Odată ajunse acolo, victimele femei ar fi fost plasate la domiciliile unor bărbaţi, sau în bordeluri, pentru exploatare sexuală, iar bărbaţii ar fi fost obligaţii să presteze servicii în domeniul construcţiilor în condiţii improprii şi fără a fi remuneraţi.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Leave a reply