Ministrul Robert Cazanciuc la Tribunalul CS 2015-02-13 006Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a efectuat vineri, 13 februarie 2015, o vizită la Tribunalul Caraș-Severin, Judecătoria Reșița și Judecătoria Caransebeș unde a avut întâlniri cu magistrații, personalul instanțelor și avocații.

Ministrul a fost întrebat și despre nevoia unui penitenciar în Caraș-Severin, însă răspunsul său nu a fost foarte încurajator, deoarece o asemenea investiție costă. De asemenea, ministrul a spus totuși că se vor construi două penitenciare anul acesta dar a precizat că nu poate spune dacă ”unul dintre acestea va fi la dumneavoastră sau nu”.

‘Este o reluare a dialogului direct cu magistrații, pe care l-am inițiat de la preluarea mandatului. Am vizitat deja peste 100 de instanțe din țară  și sper ca anul acesta să reușesc să ajung să mă întâlnesc cu toți judecătorii, la locul lor de muncă, pentru că doar așa putem să avem o imagine clară a problemelor și nevoilor sistemului. Spre deosebire de alte instanțe, Tribunalul Caraș-Severin nu are probleme majore legate de sedii, temele de discuție cu judecătorii fiind axate pe redistribuirea personalului de la alte instanțe arondate către cele cu un volum de muncă mai mare și de suplimentarea schemelor pentru personalul auxiliar, în special a celor pentru grefieri.

Intrarea în vigoare a noilor Coduri a însemnat și un important efort bugetar pentru alocarea a peste 1.000 de posturi de magistrați, grefieri și alte categorii de personal, iar această suplimentare a schemelor de funcționare cu noi posturi de grefier, în primul rând, va continua și în anul 2015 pentru toate instanțele din țară. De asemenea, ca și în cazul tuturor celorlalte vizite în țară, am avut o discuție și cu avocații axată, mai ales, pe contribuția pe care o pot aduce prin propuneri concrete la îmbunătățirea cadrului legal, ținând cont că, prin natura profesiei, sunt în contact permanent cu cetățenii și problemele pe care aceștia le au’, a declarat ministrul justiției.

Leave a reply