Big Brother de la CNADNR crește văzând cu ochii

Big Brother de la CNADNR crește văzând cu ochii

logo CNADNRPe 18 decembrie 2014 CNADNR a pus în funcțiune 18 noi puncte fixe de monitorizare a traficului pentru rovinietă iar începând din 20.01.2014, au fost puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România, alte 15 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta. Dacă în decembrie a fost reactivat punctul din Soceni de pe DN 58 (funcțional doar 3 săptămâni după darea lui în folosință și până în decembrie 2014) cu noul val a mai apărut o cameră fixă pe DN 57, între Iablanița și Bozovici. Până la această dată, controlul valabilităţii rovinietei se realiza prin intermediul a 51 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control şi prin intermediul personalului IGPR,  ISCTR şi CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deţinerii rovinietei valabile.

”Precizăm că punctele de control puse în funcţiune sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto.  Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deţinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizaţi de CNADNR SA, cât şi prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români şi doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar şi pentru descurajarea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de a circula fără a deţine rovinietă valabilă” transmite Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri.

Drumarii mai susțin că în anul 2015 vor mai fi puse în funcţiune încă 8 puncte de control a valabilităţii rovinietei. Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi în mare parte reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, în acest mod devenind aproape imposibilă circulaţia vehiculelor fără rovinietă valabilă.

”În contextul celor menţionate mai sus, adresăm utilizatorilor rugămintea de a verifica, înainte de a utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, valabilitatea rovinietei. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNADNR SA a pus la dispoziţia acestora, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Secţiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care se pot verifica şi descărca în format pdf informaţii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) şi codul de siguranţă. Precizăm că acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate şi nu pentru rovinietele a căror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară efectuării verificării pe site” se transmite printr-un comunicat de presă.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )