ConferintaCel de-al doilea eveniment, „Băile Herculane, mai mult decât apă” a adus la un loc hotelieri, investitori, specialiști în medicină, fonduri europene și turism.

La unison, participanții au concluzionat că stațiunea Băile Herculane are un mare potențial și că trebuie făcute eforturi pentru atragerea unei noi categorii de turiști.

În ultimii ani s-au dezvoltat importante centre de Wellness și Spa, iar toate aceste investiții s-au făcut pentru a deschide noi porți pentru turismul de relaxare.

În urma studiilor internaționale s-a concluzionat că turismul de relaxare, în stațiunile balneoclimaterice este un segment din ce in ce mai popular la nivelul Europei.

În România există încă o percepție eronată asupra stațiunilor precum Băile Herculane. De aceea, hotelierii și operatorii de turism și-au dat mâna pentru a promova turismul de relaxare.

În prezent, pe lângă apele miraculoase, la Herculane turiștii mai pot beneficia și de piscine cu apă caldă, jacuzzi, cromomeloterapie, băi cu lapte și miere sau băi în ulei de măsline, împachetări cu ciocolată sau masaje cu roci vulcanice și bețe de bambus.

În plus, Petronela Mătușanu, reprezentatul hotelurilor Afrodita și Diana a anunțat un nou set de investiții, respectiv sisteme noi de jacuzzi, pe lângă cele deja existente – cu sistem blow air pentru masaj sub apă, o nouă saună cu infraroșu, dușuri emoționale precum și o nouă amenajare cu iluminat arhitectural de interior.

În concluzie dezvoltarea segmentului de wellness este într-o continuă mișcare, iar în scurt timp cele mai noi tehnologii își vor găsi locul la Băile Herculane.

“Vindem bine stațiunea Băile Herculane, este în topul clienților cu cerere pe balneo, însă cei ce își cumpără concedii aici nu sunt predominant tinerii. Suntem convinși că prin puțin efort și cu o serie de evenimente dedicate lor, putem aduce aici și un alt segment de vârstă” a spus Diana Popescu, reprezentant al agenției Gorj Turism

 

“Nu este ușor să repunem lucrurile în mișcare, însă prin eforturile depuse de autoritățile locale, prin asfaltarea arterelor principale și prin investițiile majore făcute de sectorul privat în ultimii ani, reușim să simțim o diferență.” a declarat Dorin Bălteanu, istoric

 

În cadrul programului de conferință participanții au avut ocazia să viziteze mai multe hoteluri și pensiuni din zonă pentru a vedea situația reală a condițiilor de cazare și a facilităților și au putut discuta direct cu hotelierii despre investițiile făcute până acum dar și despre cele ce urmează.

Herculane își păstreză farmecul indiferent de anotimp. În perioada următoare hotelierii anunță pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă de la care nu vor lipsi tradițiile românești și divertisment pentru toate categoriile de vârstă.

Asociația Pro Turism Herculane își va continua demersurile pentru redresarea stațiunii prin seria de evenimente începute în acest an. Pentru primăvara anului viitor este programată ediția a II-a a conferinței “Întoarcerea la apă” precum și un nou proiect ambițios – Săptămâna sportului în Băile Herculane.

Leave a reply