Milan 2Iubitorii fotbalului ştiu cu siguranţă că Milan e la Sporting. Ei bine, da, după ce echipa de forbal din Govăndari , Gloria Reşiţa s-a dizolvat sau mai ştie tata cum se numeşte asta, insolvit, intrat în insolvenţă, desfiinţat… Cert este că eram zilele trecute pe siteul Federaţiei Române de Fotbal, la delegările arbitrilor din Comisia Centrală a Arbitrilor şi mi-a venit nu ştiu cum în minte MILAN CHEDA, căpitan de echipă o vreme la Gloria Reşiţa. Am pus mâna pe telefon şi-am sunat.
R: Salut Milane ! Ce mai faci omule, pe unde te mai învârţi, spune-mi ceva de tine că trebuie să recunosc nu te mai văd prin nici un lot pe la echipe din zonă de la noi?
Milan: Nea Dane, bucurie mare pe mine că nu m-aţi uitat. Am plecat departe de casă, departe de Banat. Joc acum la Sporting Roşiorii de Vede.
R: Frumos, frumoasă zona, acolo numai apa de băut nu-i bună, în rest toate-s faine.
Milan. Adevărat că nu-i ca apa de Banat dar, am trecut pe apă minerală…
R: Cum ai ajuns la Sporting? Nu ai găsit nimic de Liga a III-a, sau a doua aici în zonă?
Milan: Nea Dane, Caraş-Severinul nu mai are echipă de Liga a III-a, ştiţi şi dumneavoastră asta. După ce Gloria s-a desfiinţat, sau a fost desfinţată, am semnat un parteneriat cu un impresar din Bucureşti, cu domnul Radu Grădinaru, şi dânsul mi-a recomandat Sporting Roşiorii de Vede, o echipă de Liga a III-a şi aşa am ajuns aici.
R: Cum ai ajuns la Radu Grădinaru, avem impresari şi-n zona noastră, nu?
Milan: Ştiţi şi dumneavoastră că l-am avut antrenor o perioadă la echipa la Reşiţa pe domnul profesor Urican. Am ţinut legătura cu dănsul şi bine am făcut. Dănsul m-a pus în legătură cu domnul Grădinaru, şi pentru asta îi mulţumesc. Chiar am colaborat bine la Reşiţa cu domnul profesor Urican şi uitaţi că acea colaborare n-a fost în van.
R: Sporting Roşiorii de Vede, trebuie să-ţi mărturisesc că nu ştiu prea multe despre această echipă.
Milan: Vreau să vă spun că nu m-am aşteptat să întâlnesc la o ligă inferioară ceea ce am găsit aici. Îmi vine mănuşă totul. De la salariu, de care sunt mulţumit, de la primele de joc de care trebuie să recunosc că avem parte, la baza solidă de antrenament, la băieţii din echipă, la domnii antrenori, la oamenii din oraş, la oraş chiar.
R: Spune-mi că n-ai restanţe salariale că nu te cred…
Milan: Nea Dane, dacă am spus că sunt mulţumit, înseamnă că într-adevăr sunt satisfăcut şi din acest punct de vedere.
R: Cât câştigi?
Milan 3Milan: Nea Dan, e mai bine decât câştigam la Gloria, şi cred că ajunge… (îl aud râzând la telefon)
R: Cine te antrenează?
Milan: Antrenor îl am pe domnul Cristi Negru, un profesionist. Nu se joacă. Bagă în noi fotbal.
R: Bine, tu ai avut parte de antrenori de clasă dacă-mi amintesc eu bine…
Milan: Da, am început sus la Metalu’ la nea Arpi Dozsa, apoi la juniori la Lupac, am lucrat tot cu nea Arpi, am lucrat şi am avut de învăţat multe şi de la Dan Potoceanu, am lucrat puţin şi cu Roco Sandu, apoi ştiţi că am trecut la Gloria deşi eram junior, pe măna lui Dan Boltaşiu, cu Dan am jucat în Liga III şi un an într-a IV-a, am promovat, apoi l-am avut la echipă pe domn’ profesor Urican, iar pe Dan Boltaşiu şi o bună bucată de vreme înainte de desfinţare pe Robert Nosal iar acum sunt pe mâna lui Cristi Negru.
R: Ce joci la Sporting? Pentru că ştiu, tu jucai şi fundaş central şi fundaş stânga…
Milan: joc în bandă stângă, fundaş stâng.
R: Dar joci?
Milan: După ce am ajuns la Roşiori, am făcut întindere la coapsă şi-am stat o săptămână şi ceva. Apoi am jucat şi acum stau iar. Am arcada spartă, am şase copci şi n-am voie să lovesc încă mingea cu capul, dar mă pregătesc….
R: Cum te-au primit noii colegi la echipă?
Milan: M-am acomodat foarte bine…chiar nu mă aşteptam să fiu primit aşa de bine de către băieţi. De toata lumea, de colegi de antrenorul principal, de secund, de antrenorul cu portarii, de toti cei din club. O atmosferă frumoasă la echipă, recunosc. Asta pentru mine contează. Si colegii mai fac si glume cu mine, unii mă mai strigă ,,croatule’’, alţii imi mai zic ,,turcule’’ sau ,,cipriotule’’, desigur că în glumă. Toţi vorbesc frumos cu mine, nu fac diferenţa între localnici şi noi cei veniţi din afară. Interesul nostru este comun în fond.
R: Cum e seria din care faceţi parte?
Milan: Bună întrebarea. Avem o serie foarte grea, echipe una şi una, Concordia Chiajna II, Chindia Târgovişte, FCM Tărgovişte, Titu, Ştefăneşti, Afumaţi… o serie cu 14 echipe, destul de echilibrată ca valoare, echipe care joacă fotbal.
R: Deci nu-ţi pare rău de Banat, ai?
Milan: (râde) Nea Dane, eu n-am plecat din Banat şi n-o să plec niciodată. Tot ce am e acasă în Banat. Dar sunt fotbalist. Nu-mi pare rău acum că sunt aici. Consider un pas înainte plecarea mea către Roşiori.
R: Tu ai 20 de ani, nu te gândeşti să faci un pas ,,mai mare’’?
Milan: Da, am făcut 20 în august. Sigur că îmi doresc să fac şi alţi paşi mai mari cum spune-ţi dumneavoastră, dar deocamdată vreau să respect contractul pe care îl am aici la Roşiori până la vară, apoi cu voia lui Dumnezeu dacă sunt sănătos sper să mi-l prelungesc şi de ce nu, cu echipa Sporting să reuşim o promovare în Liga secundă. Sau cine ştie ce ne rezervă viaţa. Imi doresc sigur să urc, asta e cert.
R: Ce jucători cu nume ai acolo la Sporting?
Milan: Nea Dane, toţi colegii mei de aici îs băieţi faini. Eu ştiu unde bate-ţi dumneavoastră. Dar că să vă dau numele celor pe care-i vreţi dumneavoastră, vă spun Andrei Preda de la Craiova, Cristian Priescu de la Farul Constanţa, Liviu Floricel.
R: Preda de la Craiova, nu-i ,,Gogoasă’’? Că aşa-l ştie o ţară întreagă, dacă-i ăla…
Milan: El e nea Dane…(râde)
R: Milane, ai noroc mare, ai parte în zonă acolo de multe arbitre şi asistente frumoase şi bune.
Milan: Nea Dane, nu mă bag eu peste arbitre şi asistente, dumneavoastră sunteţi cu ele… (râde)…
R: Păi Milan Cheda din Banat, îţi doresc sănătate, spor la treabă şi să ajuţi Sportingul să ajungă în Play Off. Şi de ce nu, să promovaţi în liga secundă. Oricum nu jucaţi cu roş-negrii…
Milan: Mulţumesc mult nea Dane că nu m-aţi uitat. Vă mulţumesc pentru urări. Sper să nu vă dezamăgesc. Mulţumesc pentru tot !
Sper ca Milan să urce către ligile superioare, pentru că este un tip serios, talentat şi ambiţios. Mult noroc MILAN CHEDA !
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply