Arhivă

Denis Jivan, puştiul de la ,,Sabin Păuţa’’ care ,,mănâncă’’ fotbal pe pâine !!!

Denis Jivan 1Unde e un meci de fotbal în Reşiţa, acolo e şi puştiul Jivan. Nu scapă un meci de fotbal, nici să ardă… Denis Jivan, un pici simpatic, peste care tot dau la meciurile Metalului din Valea Domanului, în ultima vreme, s-a născut în Reşiţa, pe 9 noiembrie 2002, sub zodia Scorpionului. În fotbal a intrat cu adevărat în toamna lui 2011, atunci când şi-a luat inima în dinţi şi-a spus acasă răspicat: ,,Vreau la fotbal la Gloria’’. Zis şi făcut. A ajuns la grupa de copii pregătită la vremea respectivă de profesorul Lucian Manole, o legendă şi el al fotbalului din Govăndari…şi nu numai. Despre profesorul Lucian Manole, Denis vorbeşte numai la superlativ. ,,Domnu’ mi-a arătat cum să lovesc corect mingea, domnu’ mi-a explicat ce înseamnă fotbalul. De atunci, deşi am avut doar 8 ani, aproape 9, de la dânsul am învăţat ca fotbalul nu-l joc eu, îl joacă echipa. Eu sunt doar un pion într-un angrenaj.

Dacă eu nu funcţionez, nu merge echipa. La fel e şi cu ceilalţi pioni.’’. După un timp, schimbările în administraţia clubului Gloria Reşiţa, l-au îndepărtat de la club şi pe profesorul Lucian Manole, iar ca antrenor al grupei lui Denis Jivan, a fost numit Radu Iovanovici. Cu domnul Radu Iovanovici, Denis a continuat o muncă pe care orice fotbalist o urmează. Îmbunătăţirea tehnicii de joc, acumularea de experienţe prin jocuri. ,,Am participat la turnee alături de domnul profesor Radu, unde am căştigat, unde am pierdut, important cum spunea şi dânsul, a fost că am început să acumulăm experienţă cu echipa’’ îmi mărturisea Denis. După un timp, la echipa Gloria Reşiţa, la grupa lui Denis a fost numit un alt profesor, Sorin Suciu. Şi de la acesta Denis a învăţat căte ceva. Din păcate însă, după o scurtă perioadă, gruparea din Govândari… Învătă la ,,Sabin Păuţa’’ în Govăndari, este un copil liniştit, apreciat de prieteni şi cunoştinţe. Din această vară, pe Denis îl întâlnesc în tricoul roşu-negru sus în Valea Domanului, sub bagheta maestrului Ovidiu Telescu. Copil de mingi la un meci al seniorilor de la CS Metalul Reşiţa, Denis îmi mărturisea: ,,E mai greu că traversez oraşul, dar e frumos. Aş mânca şi fotbal pe pâine dacă aş putea. Mai am multe de învăţat, dar o să mă vedeţi într-o zi aici (şi mi-a arătat către terenul mare al seniorilor). Cresc eu…’’.

Denis este atacant, loveşte mingea bine cu ambele picioare, are şi-un bun joc de cap. Trebuie să mai lucreze la forţă, pentru că, cu tehnică e îzestrat. Şi mai e de lucru pentru că, schimbând echipa, are de tras. M-am întâlnit cu Denis recent, sus în Valea Domanului, era copil de mingi la un meci al CS Metalului din Reşiţa în compania celor de la Râmnicu Vâlcea. Era în spatele porţii când mi-a zis: ,,O să mă vedeţi într-o bună zi acolo (mi-a arătat gazonul terenului mare al seniorilor). Îmi doresc asta’’. Mi-ar plăcea, ca peste puţin timp să pot să mă laud că am scris despre acest puşti odată… Pot să mai adaug, mult, mult succes Denis Jivan !

Dan-Alioşa Ulici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts