Briana-Ramira Ciurescu o puştoaică din Lugoj, a ales dansul sportiv în locul jocurilor cu păpuşile !

Briana-Ramira Ciurescu o puştoaică din Lugoj, a ales dansul sportiv în locul jocurilor cu păpuşile !

Briana Ramira Ciurescu 4La 10 aprilie 2003 în Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr.Dumitru Popescu” din Timişoara, vine pe lume Briana-Ramira. Cu un prenume de principesă, probabil ales după Alteţa SA Briana Caragea, Briana-Ramira este o frumoasă lugojancă. Şi foarte talentată. ,,Am început să fac sport întâmplător. În urmă cu vreo 4 ani şi jumătate, mama mea citise într-un ziar, pe un anunţ, că se fac înscrieri la o şcoală de dans, îmi povesteşte Briana ca un om mare, auzind si eu vestea, am fost încântată, aşa că am mers să văd despre ce e vorba. Încă îmi mai amintesc că la doar 10 minute după ce intrasem în sala de dans, m-am ridicat şi am încercat sa dansez. Şi de atunci vă spun cu mândrie că fac parte din clubul de dans sportive DANCE SPIRIT ’’. A fost fascinată încă de la început de profesorul de dans Alexandru Daniel Iagăru (ca mai toţi dansatorii de la ,,Dance Spirit’’ cu care au reuşit să vorbesc). ,,Am avut mai mulţi parteneri de dans dar din păcate nici unul nu si-a manifestat dorinţa de-a practica acest minunat sport pe cât imi doream si eu, iar la un moment dat au renunţat. Eu tot am sperat că voi avea norocul să intre în sală un băiat şi să mi-l fac partener de dans, care să işi dorească adevărata performanţă. Până într-o zi când în sală a intrat Lucas. Lucas Bota, actualul meu partener de dans, un băiat minunat ca dansator, dar şi în afara sălilor de dans, ca prieten’’ îmi spune plină de entuziasm Briana-Ramira.

R: Îţi mai aminteşti despre primul tău concurs la care ai participat?
Briana-Ramira: Primul concurs l-am avut cu fostul partener de dans, Bibu Andrei, concurs la care am obţinut locul XII în 15-16 septembire 2012. După acel concurs Andrei a decis că nu mai vrea sa practice acest sport şi-a renunţat.
R: Cu Lucas Bota, de când dansezi?
Briana-Ramira: Am început să dansăm împreună pe la sfârşitul verii anului 2013. De atunci, împreună urcăm şi urcăm…
R: Când ai dansat la primul concurs alături de Lucas, dacă îţi mai aminteşti?
Briana-Ramira: După ce a renunţat Andrei la dans, am început să particip la concursuri de fete-solo, unde am obţinut primul premiu, locul III în 14 septembrie 2013. La acel concurs, am participat pentru întâia dată alături de Lucas, dar n-am obţinut nici un premiu, fiind de foarte puţin timp împreună ca pereche de dansatori.
R: Şi primul premiu alături de Lucas?
Briana-Ramira: Ne-am pregătit serios la antrenamente, încurajaţi de domnul Alexandru Daniel Iagăru şi la două zile după ce-am împlinit eu 11 ani, pe 12 aprilie 2014, la Arad la ,,Cupa Arad’’ am participat la categoria Precompetiţional 12-15 ani în două concursuri, la două secţiuni: unul de Latino unde am obţinut locul II iar celălat de Latino şi Standard, concurs de 2 dansuri, unde am obţinut locul I.
R: Ce a urmat?
Briana-Ramira: Am mers la concursul „SportTim Dance Cup 2014”, care a avut loc la Timişoara în 27 aprilie, unde am obţinut locul II la categoria Precompetiţional 12-15 ani, reuşind să avansăm cu o clasă, trecând la Clasa Hobby.
R: Şi-aţi debutat apoi la Reşiţa…
Briana-Ramira: (zâmbeşte) Da, la Reşiţa am debutat la Clasa Hobby, pe 24-25 mai la „Cupa Mystic”, unde am reuşit alături de partenerul meu de dans, Lucas Bota să urcăm pe treapta a III-a a podiumului. Şi dacă tot am ajuns la Reşiţa, la ,,Cupa Magnum’’, concurs din 13 septembrie, am reuşit să urcăm pe treapta cea mai înaltă la categoria 12-15 ani.
R: Asta a fost acum 9 zile, nu?
Briana-Ramira: Da, dar staţi că de atunci am mai avut un concurs (râde)
R: Când şi unde?
Briana-Ramira: Am mers la „Transylvanian Grand Prix”, la un concurs desfăşurat în perioada 19-21 septembrie 2014 la Brasov, un concurs la care la aceeaşi categorie 12-15 ani am reuşit să urcăm pe cea mai înaltă treaptă. Am avut în ultimul timp podiumuri consecutive, o imensă bucurie pentru noi. Am obţinut multe premii. Ne-am bucurat o zi, apoi totul a plecat ca si cum nu s-a întamplat nimic. Am început să vorbim despre următorul concurs, ca să ne pregătim mai bine şi mai mult.
R: Briana, dar eu îţi iau interviu ţie şi tu îmi vorbeşti tot timpul despre ,,voi’’.
Briana-Ramira: Nu vă supăraţi, eu sunt într-o echipă. Sunt foarte fericită că în sfârşit am găsit un partener care îşi doreşte performanţa, dar sunt în acelaşi timp surprinsă că într-un timp aşa de scurt am reuşit să creştem aşa de repede. Briana-Lucas de la ,,Dance Spirit’’ o echipă într-o echipă. Eu nu aş fi reuşit fără Lucas, deci e normal, cred eu, să nu vorbesc la singular. Sunt sigură că dacă stăteaţi de vorbă cu Lucas, la fel vorbea şi el despre mine.
R: Dacă aşa spui tu, nu pot să te contrazic. Cu şcoala, pentru că s-a dus vacanţa, cum merge?
Briana-Ramira: Nu neglijez şcoala, nu neglijez nici orele de actorie…
R: Ce ore?
Briana-Ramira: (râde) Da, fac ore de actorie. Şi nu neglijez nici pregătirile de la dansul sportiv. De multe ori renunţ să ies la o plimbare cu prietenele mele, pentru că timpul meu trebuie împărţit altfel…
R: O să stăm cu ochii pe ,,Briana-Lucas de la DANCE SPIRIT’’…
Briana-Ramira: Vă mulţumim mult şi sper să ne revedem curând !
O scumpete de fată această Briana-Ramira Ciurescu…

Foto: Alina Bota & Dan-Alioşa Ulici
Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
Disqus (0 )