Picture 118Rezultatele etapei a IV-a, din Seria a II-a din Liga 2:
Vineri 19 septembrie 2014
ACS Poli Timişoara – CS FC Caransebeş 2-1
Sâmbătă 20 septembrie 2014
CS Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea 2-0 (0-0)
CS FC Bihor Oradea – CS Mioveni 0-1
CS FC Olimpia 2010 Satu Mare – CS Şoimii Pâncota 3-1
ACS FC Olt Slatina – AFC Fortuna Poiana Campina 1-1
CS Unirea Târlungeni a stat.

Clasamentul după etapa a IV-a din această serie arată astfel:
CS Metalul Reșița 10p
ACS Poli Timişoara 9p
AFC Fortuna Poiana Campina 7p
CS FC Caransebeş 5p
CSM Râmnicu Vâlcea 5p
CS Mioveni 5p
CS Unirea Târlungeni 4p
CS FC Olimpia 2010 Satu Mare 3p
ACS FC Olt Slatina 2p
CS Şoimii Pâncota 2p
CS FC Bihor Oradea 1p

Dacă la Timişoara a fost un adevărat ,,circ’’ pe teren la întâlnirea dintre ACS Poli Timişoara şi CS FC Caransebeş în avampremiera etapei, meci desfăşurat în nocturnă, sâmbătă de la 11:00 aproximativ 450 spectatori au asistat în Valea Domanului pe stadionul ,,Mircea Chivu’’ din Reşiţa la meciul dintre echipele CS Metalul Reşiţa şi CSM Râmnicu Vâlcea.
Principalul gazdelor Daniel Opriţa a trimis pe teren următorul 11:
Cristian Zimmermann – Robert Cristian, Ionuţ Popescu, Sorin Ciobanu, Florin Aniţoiu – Octavian Vasile, Dănuţ Enescu, Marius Feher, Leonard Manole – Vasile Buhăescu, Andrei Neagoe.
Rezerve: Adrian Pascal – Laurenţiu ,,Cacao’’ Breşneni, Alin Liuba, Mădălin Ciucă, Alin Roman, Adrian Stoica.
Dacă principalul Eric Lincar de la oaspeţi a fost suspendat şi a luat loc în tribune, cu secundul Fănel Nofitovici pe bancă, împreună au decis primul 11:
Daniel Popescu – Mihai Deaconescu, Cătălin Pîrvulescu, Rareş Cucui, Marius Briceag – Ovidiu Popescu, Ionuţ Stoica, Bogdan Geantă – Christian Nkongue, Adrian Codin, Cristian Calcan.
O prima repriză în care meciul a fost destul de încâlcit, cu faze de poartă de-o parte şi de cealaltă, nefructificate pe tabela de scor. Un prim mitan în care am remarcat aceeaşi inimoasă galerie GRN96 a formaţiei reşiţene şi un băimărean, Despa Radu, total depăşit de joc. Din păcate avem şi astfel de asistenţi. A fost lăsat mai mereu în urmă de viteza jocului. S-a intrat la pauză cu un scor alb, scor care a nemulţumit puţinii spectatori, spectatori care au fost nemulţumiţi şi de jocul prestat de formaţia gazdă. Repriza secundă, intră alte echipe pe teren.

În minutul 50, Deaconescu îi lasă locul lui Samson Nwabuere la formaţia vizitatoare, pentru ca, peste numai 3 minute, Daniel Opriţa e nevoit să mute şi el, Ionuţ Popescu accidentat lăsându-i locul lui Mădălin Ciucă. În minutul 57 al partidei, nou intratul pe teren Ciucă, trimite o diagonală către Octavian Vasile, acesta îl angajează în interiorul suprafeţei de pedeapsă pe Vasile Buhăescu, atacantul gazdelor este împiedicat să joace mingea de către Rareş Cucui, centralul Marius Omuț din Oradea, arătând fără ezitare punctul cu var de la 11 m. Execută şi înscrie în dreapta portarului advers Daniel Popescu, decarul Andrei Neagoe, moment în care galeria GRN96 scandează: ,,Cine e pe primul loc? Metalu’ eee, Metalu’ eee’’… În minutul 59, oaspeţii schimbă din nou, Cristian Calcan îi lasă locul lui Adrian Popa, moment în care Andrei Neagoe trimite o pasă excelentă la marginea careului de 16 m, coroborată cu neatenţia fundaşilor centrali ai oaspeţilor, îl aduc pe Vasile Buhăescu în postura de unu la unu cu portarul Daniel Popescu, atacantul roş negru şutează precis pentru, CS Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea 2-0. În minutul 67, oaspeţii fac şi a treia modificare, Bogdan Geantă este înlocuit cu Cosmin Neagu. Un minut mai târziu, şi principalul gazdelor Daniel Opriţa operează o modificare, Andrei Neagoe îi lasă locul lui Laurenţiu ,,Cacao’’ Breşneni. Oaspeţii ies la joc, nemaiavând ce pierde, au o bună oportunitate de-a se apropia pe tabela de scor în minutul 77, dar şutul lui Codin trece mult peste poarta lui Zimmermann. În minutul 81, o pasă excelentă a lui ,,Cacao’’ Breşneni către Vasile Buhaescu, acesta şutează frumos la colţul lung, dar mingea trece foarte puţin alături.

Un minut mai târziu, acelaşi Laurenţiu ,,Cacao’’ Breşneni, trimite o pasă către Octavian Vasile, şeptarul gazdelor trimite frumos de la distanţă, mingea lovind bara din dreapta porţii spectatorului portar al vâlcenilor, Daniel Popescu. În minutul 83, Octavian Vasile este înlocuit de către Adrian Stoica. Nimic de notat până la final. Scorul de 2-0 a reuşit să mulţumească şi cealaltă parte, cea a cârcotaşilor, aceştia aplaudând ieşirea jucătorilor de pe teren. Daniel Opriţa a fost ovaţionat de galeria GRN96. O premieră, trebuie să recunosc, după partidă, l-am văzut şi eu în sfârşit pe portarul gazdelor Cristian Zimmermann zambind ! La cât mai multe ,,Zimmi’’ şi felicitări tuturor !
La final de partidă, observatorul de joc a ţinut să felicite galeria GRN96 adresându-i-se personal liderului Marcel Guşcă: ,,Mi-aş dori să văd pe cât mai multe stadioane atmosferă cum am văzut că a ţi creat voi azi la Reşiţa’’
La conferinţa de presă de după meci, principalul Daniel Opriţa a venit însoţit de Vasile Buhaescu şi ne-a declarat: „Am venit cu eroul meciului. A fost un meci echilibrat, mai ales în prima repriză cu un plus pentru ei. Au avut mai multe faze la poarta noastră, dar nu cu foarte multe ocazii mari. Şi noi puteam înscrie, dar rezultatul de la pauză a fost echitabil. În a doua repriză eu spun că am controlat partida şi am câştigat meritat, chiar dacă am auzit că se spune că am avut noroc. Felicit toată echipa. Asta vreau, o echipă de gladiatori, acasă nu avem voie să pierdem puncte!”
Vasile Buhăescu: ,,Sunt mulţumit de rezultat, am câştigat meritat. Cu noroc am câştigat la Câmpina, au spus-o alţii şi o spun şi eu acum, dar azi am câştigat meritat’’.
Etapa următoare, a V-a, are loc în zilele de 27 şi 28 septembrie 2014, după următorul program:
În 27 septembrie 2014:
CS Metalul Reșița – ACS Poli Timişoara
CS Şoimii Pâncota – ACS FC Olt Slatina
AFC Fortuna Poiana Campina – CS Unirea Târlungeni
În 28 septembrie:
CSM Râmnicu Vâlcea – CS FC Bihor Oradea
CS Mioveni – CS FC Olimpia 2010
CS FC Caransebeş stă.

Dan-Alioşa Ulici

Comments

Leave a reply