Arhivă

ALERTĂ! Puzderie de polițiști în acțiune

taxi_politieÎn luna august, din dispoziţia chestorului general Petre Tobă, Poliţia Română organizează acţiunea “Blocada” la frontierele de vest şi sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi.

Zilnic acţionează, 1.250 de poliţişti de la rutieră, sprijiniţi de colegi de la ordine publică, cu 220 de echipamente de supraveghere video şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi 320 de poliţişti de la transporturi.

Urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 1 – 31.08.2014, se desfăşoară acţiunea “Blocada”, la frontierele de vest şi sud ale României.

Astfel, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelorCaraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu-Mare acţionează în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”. Activitatea este sprijinită, pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramureş.

De asemenea, poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi  acţionează în „oglindă” cu poliţiştii bulgari, în cadrul „Blocadei Sud”.

Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

În perioada menţionată, în medie, zilnic, acţionează 1.250 de poliţişti de la rutieră, cu 220 de echipamente de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. În derularea activităţilor, poliţişti de la ordine publică acordă sprijin colegilor de la rutieră.

O atenţie deosebită este acordată  magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale. În acest sens, 320 de poliţişti de la transporturi acţionează punctual în trenurile de călători, în gări şi în aeroporturi, pentru siguranţa călătorilor. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts