cehiO delegație a municipalității din Caransebeș, va fi prezentă de astăzi, până sâmbătă 07 iunie, la o vizită în Republica Cehă, la invitația Ambasadei României de la Praga. Din delegaţie fac parte: primarul Ion Marcel Vela, viceprimarul Filip Strejariu, secretarul Municipiului, Ana Bratu, consilierul local Valentin Dascălu si directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu.

Programul cuprinde, pe lângă componenta cultural istorică, si discuții cu autoritățile locale, cu conducerea regiunii Vysocina si reprezentanți ai industriei energetice din Cehia si ai mediului de afaceri. Astfel, astăzi, oficialii Primăriei Caransebeș vor fi primiți de către primarul Pavel Herman si vor vizita orașul Trebic. Cu acest prilej le va fi prezentat sistemul de încălzire al localitatii si vor discuta apoi cu membrii Camerei de Comert din acest district. De asemenea, în aceeași zi, la Muzeul din Vysocina, oaspeților români le vor fi prezentate investițiile din regiune, realizate prin finanțări de la Uniunea Europeana.

Vineri, începând cu ora 9.00, aceștia vor participa in orașul Jihlava la o prezentare de proiecte cofinantate prin Fondul Social European, vor avea o întâlnire cu primarul Jaroslav Vymazal, cu președintele Regiunii Jiri Behounek si conducerea Camerei Regionale de Comerț.

Vizita delegației Primăriei Caransebeș va continua în data de 7 iunie în orașul Dobroutov, unde, începând cu ora 10.00, va fi dezvelit si sfințit monumentul de artă populară romanească ridicat în memoria celor 66 de mii de militari romani care și-au dat viata, au fost răniți sau dati dispăruți in Cehoslovacia, în luptele purtate in cel de-al Doilea Război Mondial. Troiţa si placa memorială care alcătuiesc monumentul au fost realizate de către Primăria Caransebeş, prin Casa de Cultură „George Suru”, iar proiectul a fost implementat cu sprijinul Primăriei din Dobroutov si Ambasada României de la Praga.

Manifestarea dedicata eroilor romani va fi patronată de ambasadorul României în Republica Ceha, Daniela Gîtman, primarul municipiului Caransebeș, Ion Marcel Vela si omologul acestuia din Dobroutov, primarul Vaclav Vavrousek.

 

Leave a reply