Prohibiția la pescuit a fost ridicată

Prohibiția la pescuit a fost ridicată

pescuitProhibiția la pescuitul sportiv-recreativ pe toate apele şi în toate habitatele piscicole naturale a fost ridicată, după cum au declarat reprezentații Asociației Județene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din județul Caraş-Severin.

În apele de munte, se poate pescui păstrăv, până în luna septembrie, pescuitul știucii are restricție până în 6 iunie, iar lipanul, mihalţul şi caracuda sunt intezise pe toată perioada anului. Începând cu 1 aprilie, pescarii au fost nevoiți să-și lase unditele acasă, din cauza perioadei de prohibiție pentru pescuitul oricărui tip de peste din zona colinară si de șes.

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a instituit masuri de prohibiție pentru pescuitul recreativ si sportiv, al oricăror specii de pești, crustacee si moluște, si a altor viețuitoare în habitatele piscicole naturale, in perioada 1 aprilie – 30 mai 2014 inclusiv. Fata de anul trecut când in perioada de prohibiție era permis pescuitul recreativ sportiv la știucă, în 2014 și acest fel de pescuit a fost interzis.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
Disqus (0 )