Home / BOCŞA / S-au deschis ‘Porţile Poeziei’

S-au deschis ‘Porţile Poeziei’

SignatureFestivalul Internaţional ‘Porţile Poeziei’, manifestare în cadrul căreia personalităţi de seamă îşi vor prezenta creaţiile, s-a deschis astăzi la Reşiţa.

Festivalul, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, reuneşte 50 de poeţi din 15 ţări ale lumii şi alţi 30 din Caraş-Severin. Poeţii sunt veniţi din Muntenegru, Cipru, Japonia, Lituania, Franţa, Grecia, Serbia, Slovenia, Italia, Rusia, Croaţia, Ungaria şi Cehia.

‘Omul simte nevoia de frumos, are nevoie să comunice, să fie împreună cu alţi oameni, dincolo de graniţele de orice fel şi de relaţiile sociale. Acest festival este o manifestare superioară spiritului nostru. Este vorba de multă dragoste pe care noi simţim nevoia să o oferim unii, altora. Este vorba de o manifestare dincolo de interes, care leagă oamenii’, a declarat Liubiţa Raichici, organizatorul festivalului.

Recitalurile de poezie se desfăşoară în patru dintre oraşele Banatului Montan, Reşiţa, Bocşa, Oraviţa şi Caransebeş, în clădiri declarate monumente istorice, de importanţa naţională, cum sunt Palatul Cultural de la Reşiţa sau Teatrul Vechi ,,Mihai Eminescu’ din Oraviţa.

Joi

Oaspeţii vor fi încântaţi, la Palatul Cultural din Reşiţa, de corul Menestrelul al Palatului Copiilor din municipiu, după care va urma un meeting internaţional de poezie. La final, Ansamblul de cântece şi dansuri Reşiţeana, al Şcolii de Arte şi Meserii ‘Ion Românu’ din Reşiţa va susţine un spectacol folcloric.

Vineri

Oaspeţii se vor deplasa în oraşul Bocşa, unde vor vizita Biserica ‘Pogorârea Duhului Sfânt’ şi vor asista la un spectacol la care îşi va da concursul Corala ‘Armonia’ a Bisericii ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Bocşa Română. Meeting-ul internaţional de poezie va continua la Mânăstirea ‘Sfântul Ilie’, după care, poeţii veniţi din străinătate vor vizita oraşul Oraviţa.

Sâmbătă şi duminică

Manifestarea se va desfăşura la Caransebeş.

Festivalul Internaţional ‘Porţile Poeziei’ este organizat de Ministerul Culturii, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin, Consiliul Judeţean, Fundaţia Activity şi Grupul CEZ în România.AGERPRES

About admin

Check Also

ANUNȚ organizare „Concurs de Desen” și „Ziua Porților Deschise” cu ocazia Zilei Societății AQUACARAȘ SA

Lasă un răspuns