Home / CARANSEBEŞ / Parade militare şi expoziţii de Ziua Eroilor, la Reşiţa şi Caransebeş

Parade militare şi expoziţii de Ziua Eroilor, la Reşiţa şi Caransebeş

Ziua Eroilor a fost marcată astăzi, la Reşiţa şi Caransebeş, printr-o serie de manifestări, de la parade militare, până la organizarea de expoziţii foto-documentare.

La ceremonialul militar din Reşiţa au participat oficialităţi judeţene şi locale, cadre militare şi în rezervă, elevi, dar şi oameni obişnuiţi. Aceştia au depus coroane şi jerbe la Monumentul Eroilor Neamului, ridicat în Parcul Tricolorului, din partea instituţiilor publice, al unui singur partid politic, din partea asociaţiilor veteranilor şi a cadrelor militare şi în rezervă, în timp ce mai mulţi elevi au depus flori. Cel mai aşteptat moment a fost, însă, defilarea gărzii de onoare.

‘În spiritul tradiţiei europene, această zi a fost proclamată şi sărbătoarea naţională a poporului român. Există, de asemenea, tradiţia de a respecta mormintele cetăţenilor străini, pierduţi pe teritoriul românesc, chiar dacă într-un anumit moment al istoriei, aceştia ne-au fost aliaţi ori inamici. De Ziua Eroilor, ne înclinăm şi noi în faţa strămoşilor noştri martiri, cu emoţie şi respect, în faţa jertfei celor care au apărat cu preţul vieţii, graniţele patriei’, a afirmat subprefectul judeţului Caraş-Severin, Miu Nicolae Ciobanu.

În municipiul Caransebeş au avut loc depuneri de coroane şi o slujbă de pomenire, la Cimitirul Eroilor, la Monumentul Partizanilor, eroii luptei anticomuniste din Munţii Banatului, dar şi în Parcul General Dragalina.

De asemenea Cercul Militar a găzduit vernisajul expoziţiei foto-documentare cu tematica ‘Eroul necunoscut – simbol al eroismului naţional’, realizată de Primăria municipiului Caransebeş, Muzeul Militar Central Bucureşti, Cercul Militar Caransebeş şi Biblioteca ‘Mihail Halici’ din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

About admin

Check Also

ANUNȚ organizare „Concurs de Desen” și „Ziua Porților Deschise” cu ocazia Zilei Societății AQUACARAȘ SA

Lasă un răspuns