festivalul-etniilor-timisoaraMuzeul Satului Bănățean din Timișoara va fi duminică 1 iunie, gazda Festivalului Etniilor, ce în acest an este organizat de etnia bulgară din Banat.

Evenimentul, programat să înceapă de la ora 15,30, va debuta cu parada formațiilor participante, iar de la ora 17.00 vor urca pe scenă, pentru un program artistic, ansamblurile folclorice. Toți cei prezenți la festival se vor putea bucura de prestația formațiilor: „Banatul” şi „Slaviak” din Timişoara, „Palucenka” din Dudeştii Vechi, „Butykos” din Dumbrăviţa, „Banater Rosmarein” din Timişoara, „Sveti Nikola” din Diniaş, ”Modracek” din Sfânta Elena, „Moloda Nadla” din Socol, „Kalena” din Ştiuca, „Datelinka” din Bihor şi ansamblul de copii „HanschenKein” din Timişoara.

Vor mai urca pe scenă formațiile „Shalom” din Timişoara şi „Trandafirul” din Măguri, fanfara din Recaş, grupul de recitatori din Liebling şi elevii şcolii arabe din Timişoara. Invitaţi speciali ai festivalului, organizat de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş, sunt Ansamblul din Forgaria – Friuli, din Italia.

Sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro

 

 

Leave a reply