Arhivă

Linie automată de analize ultraperformantă în Timişoara

Spitalul Judeţean Timişoara a pus în funcţiune o linie automată de analize ultraperformantă, unică în ţară, care poate realiza până la patru sute de tipuri de analize pe oră şi poate stoca zece mii de probe.

‘Această linie automată de analize a laboratorului poate stoca până la zece mii de probe medicale şi are o viteză de lucru foarte mare, iar rezultatele sunt mai precise. Se pot realiza patru mii de analize medicale pe oră şi patru sute de tipuri de analize pe oră’, a declarat Dan Ilincariu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.

Linia de laboratoare este formată din cinci analizoare, trei de biochimie şi două de imunologie. Eprubetele cu probele recoltate de la pacienţi nu mai sunt atinse de operatori din momentul în care au intrat în circuitul laboratorului, iar după ce sunt prelucrate sunt stocate într-un spaţiu special în care sunt conservate o perioadă.

Linia a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii cu peste un milion de euro, în urmă cu doi ani, dar până acum nu s-a găsit un spaţiu pentru instalare. AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts
Citește mai mult

Miracolul ceaiului verde

Puțini dintre noi cunosc cu adevărat beneficiile ceaiului verde asupra sănătății organismului și asupra frumuseții tenului. Consumat zilnic…