Home / Arad / Profesorii universitari nu trebuie pensionaţi pentru limită de vârstă

Profesorii universitari nu trebuie pensionaţi pentru limită de vârstă

Remus Pricopie a declarat că, în opinia sa, profesorii universitari care au ajuns la un anumit nivel de dezvoltare profesională şi intelectuală, trebuie rugaţi să rămână în universitate şi să predea mai departe, indiferent de vârstă.

‘Noi mergem pe ideea că avem prea multe universităţi, prea mulţi profesori. Nu este adevărat! Numărul de elevi care merg spre învăţământul superior este la jumătate faţă de cât este în acest moment, la nivelul Uniunii Europene, ca obiectiv pentru anul 2020. Prin urmare, orice profesor universitar serios, care poate să predea mai departe, trebuie să aibă această posibilitate’, a declarat ministrul Pricopie.

El a mentionat că în SUA şi în Marea Britanie nu există vârstă de pensionare pentru profesorii universitari, iar în Franţa şi Germania se are în vedere creşterea vârstei de pensionare de la 65 la 70 de ani.

‘După părerea mea a fost o mare greşeală să scoatem la pensie profesorii, în 2011, cu ocazia adoptării Legii 1 (Legea Educaţiei Naţionale – n.r.) – au fost pensionate într-o singură zi 1.400 de persoane, această cifră nu a fost făcută publică de minister niciodată, dar v-o spun eu -, la mijlocul anului universitar 2010-2011, pentru simplul fapt că împliniseră 65 de ani la momentul când legea a intrat în vigoare. Această modificare a vârstei de pensionare intenţionăm să o facem cât de curând posibil’, a adăugat Remus Pricopie.

AGERPRES

About admin

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns