Home / Banat / POMPIERII TIMIŞENI INTERVIN IN SERBIA

POMPIERII TIMIŞENI INTERVIN IN SERBIA

ISU2Cei 11 pompierii timişeni, aflaţi în misiune de asistenţă la inundaţii în Republica Serbia, îşi continuă activităţile de intervenţie, alături de echipe de salvare sârbe.

Echipele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă BANAT al judeţului Timiş, plecaţi în misiune marţi, 20 mai ac, intervin în forţă în zona de nord a Serbiei, puternic afectată de inundaţii. Pompierii militari acţionează în regiunea Jamena – Morovic, în echipe mixte româno-sârbe.

Cele mai mari probleme sunt în localitatea Jamena, unde nivelul apei depăşeşte 2 m adâncime, întreaga populaţie a fost complet evacuată şi structura de rezistenţă a caselor a fost puternic afectată. Pompierii români au intervenit cu bărcile de salvare pentru a verifica locuinţele oamenilor şi pentru a recupera animalele rămase încă în viaţă. În cursul acestei săptămâni au fost salvate mii de animale de talie mică şi mijlocie – păsări de curte, câini, pisici, ovine şi porcine. Animalele de talie mare, blocate de apă în zone înalte, au fost hrănite la faţa locului, de către echipele de salvare care au transportat furaje cu bărcile. Pompierii militari au recuperat însă şi leşuri de animale, în urma recensământului făcut de autorităţi, peste 70% dintre acestea fiind înghiţite de apă.

Aflată de cealaltă parte a răului Bosut, localitatea Morovic a fost mai puţin afectată de apă. Aici, pompierii timişeni au evacuat apa din locuinţele inundate, au consolidat digul de protecţie al localităţii cu saci de nisip şi au supravegheat permanent nivelul răului. Echipajul de pompieri de pe autocisterna adusă din România asigură în permanenţă transportul şi distribuirea apei potabile în zona afectată.

Pompierii din cadrul ISU Timiş execută o misiune de asistenţă internaţională cu durata de 7 zile, în regim de autosuficienţă. Pentru a fi cazaţi în condiţii de siguranţă, autorităţile locale le-au pus la dispoziţie o clădire dezafectată, în care românii şi-au asigurat pe cont propriu condiţiile de odihnă, hrănire şi electricitate. De asemenea, pentru a îşi putea exercita dreptul la vot cu ocazia alegerilor europarlamentare, Ministerul de Interne al Republicii Serbia le-a asigurat transportul spre Ambasada României din Belgrad. Pompierii militari vor reveni în ţară marţi, 27.05.2014.

Pentru noi, fiecare viaţă contează!

About admin

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns