Home / Caraş-Severin / Alegeri Europarlamentare 2014. Ilie Ivan votează la… 91 de ani

Alegeri Europarlamentare 2014. Ilie Ivan votează la… 91 de ani

Ilie Ivan, din Reşiţa, de 91 de ani (5)În judeţul Caraş-Severin, şase persoane au împlinit 18 ani, duminică, în ziua votului pentru Parlamentul European, iar de la începutul anului un număr de 1.327 de tineri au sărbătorit majoratul. La urne, însă, până acum s-au prezentat, în cea mai mare parte, persoane în vârstă.

Printre acestea s-a aflat şi Ilie Ivan, din Reşiţa, de 91 de ani.

‘Am venit să votez pentru ţara noastră frumoasă, pe care unii nu o reprezintă cum trebuie la Bruxelles. Şi fac un apel la tineret să vină la vot, pentru că patria asta e viitorul lor. Noi ne-am făcut datoria, şi în al Doilea Război Mondial, dar şi în prezent. Acum e rândul lor să facă ceva pentru ţară, să o ridice şi să o aşeze acolo unde îi este locul’, a declarat Ilie Ivan.

Prezenţa la urne pentru ora de referinţă 10,00 plasează judeţul Caraş-Severin pe locul 25 în topul naţional. Procentul este de 4,37% şi, comparativ cu precedentele alegeri europarlamentare, la aceeaşi oră de referinţă, la nivelul circumscripţiei electorale nr. 11 Caraş-Severin s-au prezentat la urne 4,56% dintre alegători.

Un apel de a ieşi la vot a făcut duminică şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

‘Fac apel către toţi cetăţenii cu drept de vot de pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, pentru a se prezenta la urne şi a vota aşa cum le dictează conştiinţa, pentru că şi aceste alegeri europarlamentare sunt deosebit de importante pentru noi toţi’, a spus Hurduzeu.

În Caraş-Severin, la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă sunt, în prezent, două persoane cu drept de vot, care şi-au exprimat dorinţa de a vota, în timp ce alte şase persoane sunt arestate la domiciliu, şi ele solicitând urna mobilă.

Până în prezent nu au fost semnalate incidente, în Caraş-Severin, procesul electoral desfăşurându-se în bune condiţii, în toate cele 366 de secţii de votare.

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns