Staţiunea Moneasa este aproape pustie în această perioadă

Staţiunea Moneasa este aproape pustie în această perioadă

statiunea-moneasaStaţiunea Moneasa este aproape pustie în această perioadă, iar activitatea turistică este ca şi inexistentă, situația fiind generată de contestarea licitației organizate recent de Casa Naţională de Pensii, în vederea atribuirii locurilor de cazare pentru posesorii de bilete de tratament.

Întrucât nu au încheiate contracte cu Casa Naţională de Pensii pentru a beneficia de cazarea pensionarilor care merg în staţiune cu bilete de tratament, majoritatea hotelurilor din staţiune sunt aproape goale, numărul celor dornici să viziteze Moneasa în această perioadă, ca simpli turişti, fiind foarte mic. Hotelierii din staţiune spun că înregistrează deja la acest început de an pierderi de sute de mii de euro.

După cum susţine Teodor Morar, proprietarul Hotelului ‘Parc’ din Moneasa, situaţia a fost generată de contestarea licitaţiei pentru atribuirea biletelor de tratament de către una dintre societăţile participante la licitaţie. ‘Anterior licitaţiei, s-a încercat o înţelegere cu toţi proprietarii de unităţi de cazare din Moneasa, de aşa manieră încât toată lumea să fie mulţumită. Toată lumea a fost de acord, mai puţin societatea care gestionează Hotelul ‘Moneasa’, care a şi contestat licitaţia. Din acel moment, situaţia aproape că s-a blocat în staţiune, singurul la care se pot caza pensionarii care beneficiază de bilete de tratament fiind Hotelul ‘Codru Moma’, care însă aparţine de Casa Naţională de Pensii’, a declarat, pentru AGERPRES, Teodor Morar.

Situaţia îi nemulţumeşte şi pe mulţi dintre pensionarii care ar fi dorit să meargă la Moneasa cu bilete de tratament, la un alt hotel decât ‘Codru Moma’.

‘Din păcate, până la soluţionarea contestaţiei nu putem face nimic. Ne aflăm într-o situaţie delicată, deoarece nu putem oferi bilete de tratament decât la Hotelul ‘Codru Moma’, unde nu putem asigura decât 80 de bilete de tratament pe serie. La fel ca şi hotelierii, aşteptăm şi noi finalizarea contestaţiilor. De menţionat că din opt staţiuni în care a fost contestat rezultatul licitaţiei, doar Moneasa şi Covasna sunt încă blocate’, a precizat Mihaela Vasil, directorul Casei Judeţene de Pensii.

Din câte se pare, în urma contestaţiilor depuse de societatea care administrează Hotel ‘Moneasa’, au fost ‘scoase din competiţie’ două dintre unităţile hoteliere rivale acesteia, între care şi Hotel ‘Parc’. Reprezentanţii Hotelului ‘Moneasa’ nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )