Home / Arad / Locuitorii comunei Şiria vor beneficia de reţele de apă şi canalizare noi

Locuitorii comunei Şiria vor beneficia de reţele de apă şi canalizare noi

Locuitorii comunei Şiria vor beneficia de reţele de apă şi canalizare noi, în cadrul proiectului intitulat ‘Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad’, derulat de Consiliul Judeţean Arad, prin accesare de fonduri europene nerambursabile.

Proiectul este implementat pe teritoriul a 13 unități administrativ-teritoriale ale județului şi are o valoare totală de 577.492.535 lei. În prezent, se lucrează în localitatea Galşa, aparținătoare comunei Șiria, unde locuitorii vor beneficia de rețele de apă potabilă noi, în lungime de 5,4 km, în valoare de 1.745.748,04 lei. Tot aici, va fi extinsă rețeaua de canalizare cu 14,8 km, valoarea lucrărilor fiind de 4.798.870,14 lei şi, de asemenea, se va realiza o staţie de pompare a apelor uzate menajere.

În centrul comunei este prevăzut a se realiza extinderea rețelei de apă potabilă cu 23,5 km, iar reabilitarea reţelei de canalizare cu 2,9 km, tot aici urmând a se realiza şi o staţie de pompare pentru ape uzate menajere.  ‘În comuna Şiria, care este una dintre unităţile administrativ-teritoriale cuprinse în proiectul ce are ca obiect reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă-canal din judeţul Arad, se execută lucrări de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene. La finalizarea lucrărilor, vom putea spune că şi Şiria va avea aproape integral sistemul de apă şi canalizare la nivel european. Constructorul este în grafic, lucrările urmând să fie finalizate în primăvara anului viitor’, a declarat, pentru Agerpres Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

About editor editor

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA-în data de -11.05.2022–str. Puțul 5 și str. Victoriei (parțial)-interval orar …

Lasă un răspuns