scoala-europeana-2014La Palatul Victoria din București a avut loc ieri, festivitatea de premiere a unităților de învățământ câștigătoare ale competiției naționale pentru obținerea Certificatului  ,,SCOALĂ EUROPEANĂ,,  ediția 2014.

În cadrul celei de-a XI-a ediții s-au înscris 117 unități de învățământ, din 35 de județe ale ţării şi din municipiul Bucureşti, fiind premiate 65 de școli din 27 de județe. Cele trei unități şcolare, din județul Caraş-Severin care au depus dosarul de candidatură în acest an, şi se regăsesc între primele 10 școli premiate sunt: Colegiul Economic al Banatului Montan Reşita (locul 6 in ierarhia nationala), Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşita (Iocul 7) şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 Reșita (locul 10).

Competiția pentru obținerea Certificatului ,,Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educational şi forrnării profesionale.Concursul a constat  în evaluarea calității şi a coerentei managementului scout, reflectat in documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activitatile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii educationale. Odată obţinut, Certificatul ,,Şcoala Europeană” este valabil pentru o perloadă de trei ani, dupa care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Delegația județului Caraș-Severin a fost formată din reprezentantli celor trei scoli, împreună cu Inspectorul scolar general adjunct, profesor Vesa Rodica şi Inspectorul scolar pentru proiecte educationale, profesor Korka Aurora Rodica.

Leave a reply