Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au desfăşurat recent o nouă serie de acţiuni, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, a consumului de alcool şi ca urmare a efectuării depăşirilor neregulamentare.

În urma acțiunilor au fost constatate 10 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constând în: conducere fără permis, conducerea unor autovehicule neînmatriculate şi având o concentraţie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (cinci permise reţinute).Totodată au fost aplicate şi 523 de sancțiuni contravenționale privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 388 pentru depăşirea limitei legale de viteză, două pentru consum de alcool şi 133 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Valoarea totală a contravențiilor aplicate s-a ridicat la aproximativ 90000 lei. De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost retrase cinci certificate de înmatriculare şi reţinute 17 permise de conducere, trei pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, şapte pentru depăşiri neregulamentare, 7 pentru consum de alcool.

 

Leave a reply