Home / Banat / Clinica de Oftalmologie din Timişoara va fi reabilitată

Clinica de Oftalmologie din Timişoara va fi reabilitată

Clinica de Oftalmologie din Timişoara va fi reabilitată până în toamnă de municipalitate, valoarea investiţiei ridicându-se la 1,5 milioane de lei fără TVA. Reabilitarea constă în decopertări, reparaţii la acoperiş, tratarea umidităţii pereţilor, refacerea tencuielilor, tâmplăriei şi a faţadei.

Spitalul este cel mai vechi din ţară fiind ridicat, în urmă cu aproape trei veacuri, pe ruinele unei foste mănăstiri, ridicată de aşa-numiţii ‘popi negri’, care au aparţinut Asociaţiei religioase ‘Sf. Ioan Nepomuk’.

‘Importanţa clădirii în care funcţionează Clinica de Oftalmologie este nu doar una de ordin funcţional, medical, ci reprezintă şi o importantă pagină în istoria Timişoarei, motiv pentru care am făcut în cel mai scurt timp posibil gestul de normalitate de a porni reparaţiile la faţada şi acoperişul acestei clădiri’, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

În cadrul spitalului, fac practică şi studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Victor Babeş’ din Timişoara, dar şi circa 30 de rezidenţi, iar zilnic trec pragul pentru consultaţii între 80 şi 100 de pacienţi.

AGERPRES

About admin

Check Also

Intervenție a elicopterului SMURD după ce un bărbat a căzut dintr-un copac, de la aproximativ 5 m

Pompierii militari au intervenit de urgență pentru a salva viața unui bărbat cu politraumatisme severe. …

Lasă un răspuns