Home / Banat / Cod Portocaliu de Ploi şi Cod Galben de Inundaţii

Cod Portocaliu de Ploi şi Cod Galben de Inundaţii

Ploi-torentiale Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a avertizat că, de astăzi, de la ora 00:00, până vineri, la ora 18:00, pe râuri din județele Timiș si Caras-Severin se instituie cod galben de inundații. Pe râuri din bazinele Timis, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna se pot produce creșteri de debite si niveluri, care ar putea duce la depășirea cotelor de atenție si de inundație, precum si scurgeri importante pe versanți, torenți si pârăie, cu posibile efecte de inundații locale.

De asemenea, pe unele rauri din partea de Sud-Vest a tarii, hidrologii au emis COD PORTOCALIU de inundatii, valabil din această dimineaţă Sub această avertizare intră şi râul Jiu amonte Racari si afluenții săi (judetele Hunedoara, Mehedinti si Dolj), râul Drincea (judetul Mehedinti) si râul Desnățui superior (judetul Dolj).

Amintim ca de astăzi, 14 mai, ora 12:00 si pana joi, 15 mai, ora 18:00, judetele Timis, Arad, Hunedoara si Bihor se afla sub COD GALBEN de ploi. Pentru judetul Caras-Severin, meteorologii au emis un COD PORTOCALIU de ploi, valabil in intervalul 14 mai, ora 16:00 – 15 mai, ora 02:00.

About editor editor

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns