Home / Arad / Raliul Aradului- etapă de Campionat Mondial?

Raliul Aradului- etapă de Campionat Mondial?

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ar dori ca Raliul Aradului să devină etapă a Campionatului Mondial de Raliuri. Acesta işi doreşte ca Guvernul României să sprijine financiar costurile unui campionat mondial, deoarece Aradul poate îndeplini condiţiile tehnice impuse.

‘Sperăm ca în anii următori România să fie reprezentată de raliul Aradului într-o etapă a Campionatului Mondial de Raliuri. O etapă pentru care Aradul poate îndeplini condiţiile tehnice. Problema va fi însă costurile, care depăşesc 400.000 de euro, pentru susţinerea cărora avem nevoie de parteneri. Iar unul din aceşti parteneri ar putea fi Guvernul României, aşa cum se întâmplă, de altfel, în ţările care au etape în Campionatul Mondial de Raliuri’, a declarat, astăzi, Gheorghe Falcă.

În acest an, Raliul Aradului a fost etapă în Trofeul European de Raliuri şi în Campionatul Naţional de Raliuri. Acest eveniment a avut un rol important în creşterea numărului de turişti, înregistraţi la toate hotelurile şi pensiunile din Arad.

‘M-a impresionat numărul mare de oameni care au dorit să vadă această competiţie. Spre exemplu, numai ‘Superspeciala’, care a fost organizată în premieră în zona ultracentrală a Aradului, a atras peste 10.000 de spectatori. Dar, în mod surprinzător, chiar şi la probele desfăşurate pe traseele din judeţ au fost înregistraţi foarte mulţi spectatori, dornici să vadă maşinile de concurs’, a precizat primarul municipiului Arad.

Ediţia din acest an a Raliului Aradului, desfăşurată în perioada 8-10 mai, a fost deschisă chiar de primarul Gheorghe Falcă, deţinător al unei licenţe de pilot eliberată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.Acesta a pilotat maşină Subaru, oferită în acest scop de pilotul Rashid Al Ketbi, din Dubai, care a şi câştigat etapa din Trofeul European de Raliuri.

AGERPRES

 

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns