Home / Banat / Expoziţia ‘Aurul şi argintul antic al României’, din nou deschisă la Timişoara

Expoziţia ‘Aurul şi argintul antic al României’, din nou deschisă la Timişoara

Expoziţia ‘Aurul şi argintul antic al României’ va fi găzduită, la sfârşitul lunii, de către Muzeul de Istorie a Banatului din Timişoara.

Evenimentul reprezintă corolarul unui proiect muzeologic de anvergură naţională, unul dintre cele mai importante demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani.Deschiderea expoziţiei a întârziat circa trei săptămâni, deoarece a zăbovit mai mult la Bucureşti, unde a fost vizitată de 11.000 persoane.

‘Am început deja pregătirile pentru primirea exponatelor care provin atât de la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti cât şi de la alte muzee din ţară. De un an aşteptăm să deschidem această expoziţie deosebită. Acum suntem pregătiţi să o primim şi din punct de vedere al asigurării siguranţei exponatelor’, a declarat, astăzi, istoricul Dan Leopold Ciobotariu de la Muzeul de Istorie a Banatului.

În cadrul expoziţiei pot fi admirate piese deosebite din aur şi argint, podoabe, accesorii vestimentare, armament de paradă, veselă din perioada geto-dacică, dar şi tezaure precum cele de la Sâncrăieni, Peţeni, Drăgeşti, Tăşad, Săcălăşău, Rociu, Bălăneşti.

Expoziţia ‘Aurul şi argintul antic al României’ va fi găzduită la sediul Bastionului Theresia al Muzeului de Istorie a Banatului din Timişoara pe data de 21 mai şi va rămâne deschisă până pe 29 iunie.AGERPRES

Sursa foto: mnir.ro

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns