Arhivă

Poliţiştii rutieri în control

Pe raza judeţului Caraş-Severin, au avut loc zilele trecute o serie de controale efectuate de polițiștii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin. Acțiunile au vizat prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a consumului de alcool.

 În urma controalelor au fost constatate opt infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constând în: conducere fără permis, conducerea unor autovehicule neînmatriculate şi având o concentraţie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (cinci permise reţinute).Totodată au fost aplicate şi 493 de sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 339 pentru depăşirea limitei legale de viteză, două pentru depăşiri neregulamentare şi 149 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Poliţiştii au testat cu aparatul alcoolotest 415 de conducători auto, trei dintre aceștia fiind sancționați contravențional întrucât rezultatele au fost pozitive.Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la aproximativ 90000 lei.

De asemenea, pe lângă sancțiunile contravenționale aplicate au fost reținute şi patru permise de conducere, unul pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, două pentru depășiri neregulamentare şi unul pentru o altă abatere, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de poliţie, Ancuţa-Ramona Cărbunaru.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts
Citește mai mult

Noaptea muzeelor

Sub tema generică „Întâlniri istorice… after dark” Muzeul Banatului Montan, Reșița vă invită să luați parte la cea…