pompieri_timisoaraToţi tinerii care doresc să urmeze o carieră militară și preferă ca aceasta să fie în domeniul salvării oamenilor, bunurilor acestora sau al mediului înconjurător din situații de urgență au două posibilităţi:

1. Dacă optează pentru gradul de ofițeri, atât în unul din diferitele compartimente ale unui inspectorat județean pentru situații de urgență, cât şi în subunitățile de intervenție, pot urma cursurile Facultății de pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Al. I. Cuza” din București. La finalul celor patru ani de studii cu frecvență, vor obține gradul militar de sublocotenent și titlul de inginer în domeniul de licență “Ingineria instalațiilor”, specializarea “instalații pentru construcții – pompieri”, precum și repartiţia în IGSU sau unităţile subordonate.

Pentru sesiunea de admitere 2014, sunt disponibile 34 de locuri. Condițiile de participare la admitere sunt: să fie absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă cetățenia română și domiciliul în România; să cunoască limba română scris și vorbit; să aibă capacitate deplină de execuție; să fie apt din punct de vedere medical, fizic și psihic – verificările se vor face în structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne; să aibă minim 18 ani sau să îi împlinească în anul de participare la concurs și maxim 27; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru fapte penale (nimeni nu ar vrea să aibă pompieri condamnați pentru arson);  să nu fi deținut o funcție publică în ultimii 7 ani;  să nu fi desfășurat activități de poliție politică; să nu fie membru într-un partid politic sau organizație politică; să fi obținut în timpul studiilor liceale media generală de minim 8 la purtare; să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare; să aibă înălțimea de minim 1,70 m la băieți și 1,65 la fete.

Pentru alte detalii, cei interesați pot accesa www.academiedepolitie.ro sau pot suna la ISU CS la 0255211213, int. 27102, de luni până vineri, între 8 şi 16.

2. Cei cărora le place adrenalina și vor să fie în mijlocul acțiunilor de intervenție, dar şi cei care preferă munca de subofiţer în diferitele compartimente ale unui inspectorat judeţean pentru situaţii de urgenţă au la dispoziție cursurile Școlii de subofițeri de pompieri și protecție civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești. Această şcoală este o postliceală, ce pregăteşte maiştri militari auto şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă. Cursurile sunt la zi şi au o durată de doi ani. La final, absolvenţii vor primi gradul militar de maistru militar clasa a IV-a, respectiv sergent-major, precum și repartiţia în IGSU sau unităţile subordonate.

Numărul de locuri alocat pentru sesiunea de admitere 2014 este de 123. Recrutarea inițială de face la ISUJ-ul unde candidatul își are domiciliul.

 

Leave a reply