Prognoză

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă  avertizare de ploi abundente în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul și nordul Munteniei, în zona Munților Apuseni și a Carpaților Orientali. La rândul lor și hidrologii urmăresc nivelul râurilor din toate regiunile și avertizează că sunt la limită cotele multor cursuri de apă.

Atenționarea este valabilă până la ora 21:00, iar zonele afectate sunt în sudul, centrul și estul ţării, unde sunt așteptate ploi torențiale în continuare. În Argeș, Dâmbovița şi Vâlcea cantitățile de precipitații vor depăși 15/20 de litri pe metrul pătrat şi chiar izolat 25 de litri pe metrul pătrat. Tot aici se anunță vânt puternic şi descărcări electrice.

Recomandări trafic

Având în vedere atenționarea de tip „cod galben”  Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române adresează conducătorilor de autovehicule unele recomandări, în scopul prevenirii producerii de accidente pe drumurile deschise circulației publice:

-să se circule cu viteză redusă, adaptată permanent în funcție de distanța de vizibilitate, de starea suprafeței carosabile și de valorile de trafic;

-să se mărească distanța, în mers, între vehicule;

-să se folosească luminile de întâlnire și, după caz, cele de ceață, pe toate categoriile de drumuri, indiferent de ora la care are loc călătoria;

-să nu se bruscheze comenzile autovehiculului și să se recurgă la executarea diferitelor manevre (depășire, schimbarea benzii de circulație, mers înapoi etc.) numai după o prealabilă și temeinică asigurare. Totodată, trebuie evitate opririle sau staţionările neregulamentare ori, deși regulamentare, în dreptul copacilor sau construcțiilor care pot fi rupte / distruse de vântul puternic.

Leave a reply