Home / Banat / Bilanţ ploi-inundaţii-pagube în Caraş-Severin

Bilanţ ploi-inundaţii-pagube în Caraş-Severin

Pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, în ultimele 24 de ore, urmare a precipitațiilor şi a creșterii debitelor pe unele pârăie, au fost inundate 30 de curţi, 5 pivniţe, 1 anexă gospodărească (grajd), 9 grădini şi câteva hectare de teren arabil cultivat, după cum au raportat Comitetele locale pentru situații de urgentă la Comandamentul Operațional Județean.

Astfel, au fost afectate localităţile Bolvaşniţa (20 de curţi, 2 ha cultivate cu porumb, 3 pivniţe; în interiorul localităţii, DJ 608C este afectat fiind acoperit cu pământ adus de pe versanţi, iar un podeţ a fost distrus), Ezeriş (4 curţi, 1 grajd, 2 pivniţe, 6 grădini), Zlagna (3 grădini), Dognecea (2 curţi), Caransebeş (2 curţi, inclusiv 2 magazii), Fizeş (1 curte), Prigor (1 ha teren agricol) şi Reşiţa, cartier Câlnic (1 curte).

 La Bolvaşniţa şi Ezeriş autorităţile locale au mobilizat membrii serviciilor voluntare şi au intervenit în mod operativ atât pe timpul producerii fenomenelor hidro-meteorologice, cât şi pentru remedierea efectelor produse.

Pompierii militari au intervenit în municipiile Reşiţa şi Caransebeş, în urma solicitărilor venite de la cetăţeni prin „112”, în restul situațiilor intervențiile au fost asigurate la nivel local de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, care au acţionat cu mijloacele din dotare pentru evacuarea apei sau pentru protejarea unor imobile cu ajutorul sacilor cu nisip.

De asemenea, au fost afectate din cauza scurgerilor de pe taluz următoarele drumuri: DN 6 – Mehadia; DN 57B – Bigăr-Anina; DN 57 – Berzasca-Şviniţa şi DJ 608 – Plugova-Cornereva. Pe DN58B  Reşiţa-Bocşa, în urma scurgerilor de pe versanti, a fost inundată o bandă de circulaţie. În nici una dintre situațiile amintite nu a fost perturbat traficul rutier, echipele de muncitori ale Secţiilor de drumuri naţionale monitorizând toate sectoarele de drum din administrate.

Totodată, au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică a localităţilor Bolvaşniţa, Vârciorova, Buchin şi Valea Timişului, dar şi a cartierului Balta Sărată. La această oră sunt depăşite cotele de atenţie pe cursurile de apă Râul Alb la Feneş (6cm), Vodnic la Ramna (3cm) şi Cerna la Pecinişca (38cm) şi atinsă cota de atenţie pe Bistra la Voislova.

 

 

About editor editor

Check Also

Cupa Golden Kids la handbal fete junioare III – ediție aniversară

Data de 11.01.2022 marchează ziua în care Asociația Club Sportiv Golden Kids Bocșa aniversează 5 …

Lasă un răspuns