bcr_logoBanca Comercială Română (BCR) a anunţat că valoarea medie a unui credit acordat  pentru achiziționarea unei locuinţe în București este de circa 180.000 lei în timp ce la nivel naţional, valoare medie a unui credit pentru locuință este de peste 140.000 lei, conform unui studiu al băncii.

Valori mai mari ale creditelor pentru locuinţe decăt valoarea medie la nivel naţional se înregistrează în judeţele Brasov, Constanţa, Iaşi, Timis şi municipiul Bucureşti. În acelaşi timp în judeţele Bacău, Bihor, Cluj, Dolj şi Sibiu valoarea creditelor pentru locuinţe este mai mică decât valoarea medie la nivel naţional.

46% dintre creditele acordate de BCR pentru achiziţionarea unei locuinţe au fost folosite pentru cumpărarea apartamentelor cu 2 camere

·         Profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate de BCR pentru achiziţia unei locuinţe: 54% sunt bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 ani, căsătoriţi, cu studii superioare

·         Peste 50% dintre clienţii care au beneficiat de un credit ipotecar în ultimele 6 luni au vârsta cuprinsă între 26 şi 35 de ani, procentul fiind de 65% în urmă cu 2 ani. Aproape 70% dintre clienţii cu credite Prima Casa au vârsta între 26 şi 35 de ani ceea ce arată succesul Programului în rândul tinerilor.

Leave a reply