[fvplayer src=’//stiridinbanat.ro/wp-content/uploads/2014/05/Inundatii-dn-58-b-4.mov’ width=620 height=480]

 

Ora 21,30

Vremea rea începe să-şi facă simțită prezența tot mai mult în judeţul Caraş-Severin. Dacă în urmă cu doar câteva ore au avu loc alunecări de teren pe șoselele dintre Cornereva-Plugova, Berzasca- Svinița și Bigăr-Anina, iată că acum, în comuna Bolvașnița mai multe gospodării sunt inundate. Apa se scurge pe drum. La fața locului sunt prezenţi membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

inundatiiO altă situație neplăcută este şi pe DN 58B, Reșița-Bocșa, unde drumul este inundat pe o banda de circulație pe o lungime de 60 de metri din cauza scurgeri de pe versanți (5 cm lama de apă).

Ora 19

Ploile abundente din ultimele ore au început să creeze probleme, în judeţul Caraş-Severin. Au fost semnalate  alunecări de stânci pe șoselele dintre Cornereva-Plugova, Berzasca- Svinița și Bigăr-Anina. Din fericire nu s-au produs pagube şi nici traficul rutier nu a fost îngreunat. De la ora 18 este COD PORTOCALIU pe bazinele Bârzava și Cerna și COD GALBEN pe Timiș, Moravița, Caraș și Nera, am fost informați de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență “Semenic” Caraș-Severin.

Ora 15

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgență Caraș-Severin s-a întrunit astăzi, la sediul Instituţiei Prefectului pentru a analiza starea judeţului, în urma precipitațiilor căzute pe parcursul nopţii trecute. Pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, nu au fost atinse cantităţile de precipitaţii prognozate in urma avertizărilor de cod galben şi portocaliu. Având în vedere încărcătura mare cu apă a solului, riscul înregistrării unor creşteri de debite rămâne mare,cotele de atenţie fiind depășite pe cursurile de apă Goleţ (+3cm), Pecinişca (+38cm) ,Belareca (+18cm) şi  pe pârâul Prigor.

Astfel, la nivelul localităților se recomandă monitorizarea permanentă a cursurilor de apă, a podeţelor şi subtraversărilor,a zonelor vulnerabile de la nivelul localităţilor ,mobilizarea Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi menţinerea permanentă a legăturii cu Comandamentul Operaţional Judeţean.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Semenic’ al judeţului Caraş-Severin au transmis mesaje de înştiinţare/avertizare către toate primăriile şi s-a cerut instituirea serviciului de permanenţă în vederea asigurării unui flux informaţional eficient.

Angajaţi ISU  împreună cu membrii ai SVSU Bocşa s-au deplasat în cartierul Măgura, pentru a analiza situaţia şi pentru a inventaria locuinţele cu risc în cazul unor inundaţii. Cu această ocazie s-au luat măsuri de prevenire, în zonele critice, înălţându-se malul pârâului care traversează cartierul, cu saci de nisip. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență “Semenic”recomandă monitorizarea permanentă a cursurilor de apă,

Leave a reply