Home / Arad / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu două ascensoare noi

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu două ascensoare noi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu două noi ascensoare. Unul este destinat pacienţilor, iar celălalt vizitatorilor şi personalului medical. Investiţia vizează atât confortul pacienţilor, cât şi al personalului medical şi este în valoare de peste 300.000 de lei, finanțarea fiind asigurată de către Consiliul Județean Arad.

‘Ascensoarele şi componentele de securitate montate sunt de ultimă generaţie. Ele îndeplinesc condiţiile de introducere pe piaţă, satisfăcând cerinţele de calitate, sănătate şi securitate’, a declarat astăzi, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliul Judeţean Arad.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Arad avea în dotare patru lifturi, dintre care două aveau o vechime de peste 30 de ani, fiind date în folosinţă în anul 1981.Noile ascensoare sunt fabricate în Grecia, fiind dotate cu motoare fabricate în Italia, marca Alberto Sassi. Unul poate transporta 6 persoane, în vreme ce al doilea, cel pentru pacienţi, are sarcina maximă admisă de 1600 kg, putând transporta 21 persoane sau 1 pat cu doi însoţitori. Butoanele de comandă sunt în relief, asfel încât să poată fi acţionate şi de persoane cu deficienţe de vedere (tip Braille). De asemenea, sunt dotate cu Servicii Voce, care anunţă din timp sosirea şi plecarea liftului din staţie.

Accesul în ascensoare, la fel ca şi pornirea lor, se realizează cu ajutorul unei cartele magnetice codificate, pusă la dispoziţia personalului medical şi auxiliar. AGERPRES

About admin

Check Also

Cupa Iepuraș – ediția I la handbal fete junioare III a rămas la Bocșa

Sâmbătă, 16.04.2022, sala de sport din cartierul Nufărul al orașului Bocșa a fost un furnicar …

Lasă un răspuns