Ştrandul ‘Neptun’ se deschide oficial de 1 Mai

Ştrandul ‘Neptun’ se  deschide oficial de 1 Mai

376016_535163203188649_2001537196_n

Ştrandul ‘Neptun’  din Arad se deschide,conform tradiţiei,în data de 1 mai ,unde se fac ultimele pregătiri în vederea deschiderii oficiale.

‘În vederea noului sezon estival, s-au investit 620.000 de lei în amenajările şi dotările din incinta ştrandului, municipalitatea dorind ca, în decurs de 3- 4 ani, să devină cel mai frumos parc de distracţii din vestul ţării. Ştrandul este pregătit în vederea deschiderii oficiale a sezonului estival, în prezent făcându-se doar mici retuşuri’, a declarat, astăzi, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Potrivit edilului, în zona bazinelor pentru copii au fost montate diferite jocuri acvatice şi a fost amenajat un bazin pentru adulţi, această zonă fiind complet reabilitată.

‘Această zonă îndeplineşte toate condiţiile, atât pentru copii, cât şi pentru însoţitorii adulţi ai acestora. Apa din bazinele pentru copii se încălzeşte cu ajutorul unor panouri solare, la o temperatură de 28 de grade Celsius.Bazinele din zonă au fost pavate cu gresită de culoare azurie, cu proprietăţi antiderapante, care confera claritate crescută apei, creând totodată impresia de curat. Tot în această zonă intenţionăm să aducem o serie de dotări, dorind ca împreună cu partenerii noştri să amenajăm aici, în următorii patru ani, un Aqualand de dimensiuni mici, care să constituie un punct de atracţie pentru vizitatorii ştrandului’, a precizat Gheorghe Falcă.

Dacă în cele două zone cu bazine lucrurile stau foarte bine, nu acelaşi lucru se poate spune despre zona comercială a ştrandului, multe dintre spaţiile comerciale arătând de parcă ar fi părăsite: geamuri sparte, uşi lipsă, pereţi distruşi de intemperii, etc..

‘Unii dintre proprietarii acestor spaţii comerciale au început să le pregătească în vederea noului sezon estival, dar nu cred că vor reuşi să finalizeze lucrările până la 1 mai. Altele, pentru că proprietarii au datorii către bănci sau către instituţii ale statului, se află în executare silită, dar Primăria nu poate face nimic, deoarece cele mai multe dintre aceste spaţii au fost vândute anterior anului 2004, celor care îşi desfăşurau activitatea aici. Singura instituţie care i-ar putea obliga pe aceştia să facă curăţenie în zona spaţiilor comerciale ale căror proprietari sunt ar fi Garda de Mediu. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul căsuţelor, unele dintre ele fiind lăsate de izbelişte, tot Garda de Mediu fiind abilitată să-i oblige pe proprietarii acestora să facă curăţenie’, a mai arătat Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului a adăugat că preţurile biletelor şi al abonamentelor rămân neschimbate faţă de anul trecut. AGERPRES

Sursa foto: www.aradon.ro

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )