Trădati de galerie, ,,muncitorii” de la Muncitorul Reşiţa reuşesc un meci excelent în compania celor de la ACS Jiul Rovinari

Trădati de galerie, ,,muncitorii” de la Muncitorul Reşiţa reuşesc un meci excelent în compania celor de la ACS Jiul Rovinari

poze 108CS Muncitorul Reşiţa (CS) – ACS Jiul Rovinari (GJ) un meci contând pentru Play-out Liga a 3-a, Seria 4, s-a disputat vineri de la ora 17 00 pe stadionul Comunal Lupac (Lupac – Caraş Severin) şi a clarificat ce era de clarificat. Nu mai exista nici un dubiu că aceasta ,,galerie” e universală. Dacă pe bannerul afişat de atâtea ori la meciurile de la Lupac scria clar: ,,Muncitorul Reşiţa – Singura iubire” am crezut că aşa e. Că această galerie în mare parte sunt iubitori de sport, jos pălăria, că această galerie e în mare parte din ,,Vulturii Semenicului” toată stima, dar cu respectul şi stima vreau să mă opresc aici. Ajunge. Ieri, pe stadionul din Lupac, am aşteptat în zadar să apară susţinătorii înfocaţi, să afişeze bannerul să văd rolele de hârtie zburând către teren… E foarte adevărat că la Lupac jucătorii de la Muncitorul n-au fost singuri, au fost spectatori pentru care promisiunile unui mic şi-o bere nu contează… Pentru că a fost un meci din play-out am crezut că susţinătorii infocaţi nu o să lipsească, chiar dacă circulau zvonuri precum domnul Vela punea la dispoziţie autocar pentru cei interesaţi să se deplaseze către Caransebeş pentru a susţine echipa gugulanilor într-un meci de play-off.

Despre ţeapa pe care şi-au luat-o la Caransebeş … o să revin cu siguranţă cu un articol. Revenind la meciul de la Lupac, citit foile de joc am fost plăcut surprins. Intâi pentru că observatorul arbitrilor a fost legendarul dinamovist din anii 70-80, Szekely Zoltan (Baia Mare – Maramureş), apoi pentru că celălalt observator, de joc de data aceasta a fost altă legendă a fotbalului românesc din anii 70-80, de la cealaltă forţa Steaua Bucureşti, fundaşul stâng cu peste 400 prezenţe in prima divizie, cu 32 de goluri marcate, Iosif Vigu, orădean de origine stabilit la Satu Mare. La fluierul de început al centralului Iscru Mara Elena din ALEŞD – Bihor, asistată la cele două tuşe de Bologan Gheorghe Cristian din Ştei – Bihor şi Toderaş Gabriela Ioana din Şuncuiuş – Bihor au intrat pe teren formaţiile:
CS Muncitorul Reşiţa: Petruţ Daniel – Doană Casian, Domondi Carol, Vişatovic Boşco (cpt), Oncică Arthur, Costachi Răzvan, Pitaru Marius, Timbotă Daniel, Fedor Flavius, Mihuţescu Denis, Fara Cristian. Rezerve: Bogdan Lolea, Voin Denis, Beică Andrei, Bobină Alin, Rărincă Cristian, Boltaşu Adrian, Lazarovici Zlatco. Antrenori: Adrian Cărjan, Angheloiu Florin.
ACS Jiul Rovinari: Muja Cristian – Tudorache Bogdan, Dăianu Radu, Văcaru Alin, Trofin Cătălin, Mainerici Alexandru, Popescu Eleonor (cpt), Frăţilescu Eduard, Calotă Marius, Fotescu Andrei, Zamfir Gabriel. Rezerve: Rădulescu Adrian, Părpăneaţă Eugen, Cîrcumaru Adrian, Adam Sorin, Manea Petre, Şoşoi Cosmin. Antrenori: Trofin Cătălin şi Liţoiu Ion.
Un meci destul de antrenant, cu ocazii la ambele porţi, într-un spirit de frumos Fair-Play, în ciudă celor câteva cartonaşe galbene. Gazdele au început în forţă dar mingea s-a încăpăţânat să intre în poarta norocosului Cristian Muja. Excelent jocul numarului 17 de la gazde Arthur Oncică, jucător care efectiv şi-a tras colegii către atac, atac impulsionat de centrările destul de precise ale lui Casian Doană. Apărarea şi-a făcut pe deplin datoria, avănd mare bază în căpitanul Boşco Vişatovici. Multele ocazii ale gazdelor, ratările exasperante, barele porţii, toate au fost bună bucată din prima repriză cu Muja Cristian. După un şut bun expediat de la 13 m uşor lateral stânga al lui Arthur Oncică, portarul respinge în faţă şi de la 17 m Carol Domondi trimite plasat în stânga portarului pentru un meritat 1-0. O primă repriză foarte bună pentru pătrarul oaspeţilor, antrenorul-jucător încăpăţânându-se să agaţe ghetele în cui. Am remarcat în prima repriză, deciziile exacte ale centralului Iscru Mara Elena şi semnalizările precise ale asistentului Gabriela Toderaş. Uşor ezitant celălalt asistent, Bologan Cristian, preocupat mai mult de cameramanul de la Gorj TV, aflat cu camera de filmat în tribună. Mitanul secund a continuat în aceeaşi notă de dominare a gazdelor, care reuşesc câteva acţiuni frumoase pe partea stângă de atac, centrările lui Oncică deşi precise, il evidenţiază pe acelaşi Cristian Muja la capul din 6m a lui Flavius Fedor şi şutul din drop a lui Daniel Timbotă. Golul pluteşte în aer şi vine pentru un liniştitor 2-0, din centrarea lui Casian Doană, Radu Dăianu nu respinge prea departe şi Cristian Fara aduce liniştea în tabăra gazdelor. Fluier final şi-un 2-0 meritat pentru ,,muncitorii” de la Muncitorul Reşiţa.
Un gest nesportiv am remarcat la final de partidă. O persoană cu dizabiliţăţi şi-a dorit o fotografie cu centralul partidei, moment în care asistentul Bologan Cristian mai că nu la bruscat pe tânăr. O lacrimă în colţ de ochi am remarcat la acest tânăr…

Foto: Augu Partyano şi Dan-Alioşa
Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (4)
Disqus ( )