Breaking News
Home / Banat / Vine iarăși nisipul saharian peste România

Vine iarăși nisipul saharian peste România

 

Sâmbătă 26 aprilie

Pentru a doua oară în această lună norul de praf saharian va ajunge în România, astăzi şi mâine. Deasupra judeţului Caraş-Severin va trece va trece praful, însă locuitorii nu au de ce să se teme pentru că de această dată concentraţia particulelor de praf este în scădere, datorită precipitaţiilor din vestul Europei, după cum au anunțat meteorologii.

5 aprilie

Concentrații reduse de praf saharian au apărut deasupra României ieri și astăzi, din cauza maselor de aer provenite din regiunile de vest și de sud-vest ale continentului, menționează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), într-o informare postată pe site-ul instituției.

‘În ultimele zile, deasupra regiunilor de vest și de sud-vest ale continentului a evoluat o formațiune barică depresionară care a favorizat avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană. Deoarece în aceste regiuni s-au semnalat deja precipitații pe arii extinse, concentrația particulelor de praf este în scădere. În zilele de 4 și 5 aprilie concentrații foarte reduse de praf saharian se vor înregistra și deasupra României, în condițiile în care țara noastră se va afla la extremitatea acestei formațiuni barice depresionare’, se arată în comunicatul ANM. Praful este la altitudini de peste 9 km şi nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Concentraţiile de praf vor fi reduse, spun meteorologii, dar persoanele care suferă de alergii sau alte afecţiuni respiratorii pot întâmpina probleme. Norul de praf saharian nu va perturba traficul aerian deşi vizibilitatea poate fi redusă.

About editor editor

Check Also

Grupul de Comunicare Strategică: 5.028 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a trecut de 200.000, după ce Grupul de Comunicare …

Lasă un răspuns