Arhivă

Discuție online cu medicii și părinții despre vaccinare

În cadrul Săptămânii Internaţionale a Vaccinării medicii de familie lansează o provocare tuturor părinţilor din România oferindu-le posibilitatea să discute online despre acest subiect. Cei interesați pot intra pe platforma EduMedical.ro cu specialişti în vaccinologie și să adreseze toate întrebările la care nu au găsit răspuns până acum, vis-a-vis de acest subiect atât de controversat.  Proiectul este organizat la nivel naţional de Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF), la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Pe acest site medicii discută cu pacienţii despre vaccinare, dezbat cele mai importante informaţii, analizează temerile majore ale părinţilor în vaccinarea copiilor tocmai pentru ca părinţii să fie înarmaţi cu informaţii pertinente şi sigure despre vaccinare. ‘Vaccinarea salvează milioane de vieţi în fiecare an. Vaccinarea nu este un moft. Este o responsabilitate şi un drept al fiecăruia dintre noi. De aceea ne informăm pacienţii despre adevărurile legate de vaccinare’, a declarat preşedintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu, citată în comunicat.

‘Noi, medicii de familie, vrem să combatem lipsa de informare şi să le spunem oamenilor că au la îndemână o metodă sigură, cu care pot preveni boala şi care le permite să se bucure de fiecare zi, fără emoţii, chinuri şi complicaţii. Responsabilitatea aparţine însă, în mare măsură, şi părinţilor, deoarece ei decid viitorul copiilor lor şi trebuie să-şi cântărească în mod responsabil deciziile’, subliniază la rândul său dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinte SNMF.

EduMedical.ro este un portal dezvoltat sub egida SNMF, dedicat informării pacienţilor. Portalul a susţinut discuţii medic-pacient, conferinţe online în care pacienţii se pot înregistra anonim pentru a adresa întrebări specialiştilor şi ateliere adresate pacienţilor. AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts