gec neraProiectul de interes public intitulat ,,Cascada Bigăr,  promotor pentru creșterea gradului de acceptare al Parcului Naţional  Cheile Nerei – Beuşniţa la nivelul comunităţilor locale,, a fost implementat de  Grupul Ecologic de Colaborare Nera în colaborare cu Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oraviţa şi Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă.

Programul, derulat pe o perioadă de 6 luni  include realizarea unei mini poteci tematice în zona rezervației naturale Izvorul Bigăr, în continuarea potecii de pe Valea Beiului, realizată în anul 2013. Tot în cadrul implementării proiectului se va comemora în 22 mai Ziua Internaţională a Biodiversității şi  vor fi realizate tabere junior ranger pe Valea Minişului, în apropiere de rezervația naturală Izvorul Bigăr.

În perioada 25 – 29 aprilie, va fi lansat programul de promovare a ecoturismului MAREA HOIN{REALă 2014. Cu această ocazie reprezentanții GEC Nera şi Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa vor prezenta informaţii detaliate despre ecoturism, ca modalitate de protecţie a mediului. Aceștia vor organiza o serie de acţiuni în Oraviţa, Sasca Montană  şi pe trasee din interiorul Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa.

Activitatea de informare va fi destinată voluntarilor de la cele două licee participante la implementarea proiectului, şcolilor din zonă, care vor trimite participanți la taberele junior ranger, primăriilor, grupurilor de turişti şi   reprezentanţilor fundaţiei BUND– Ecologie şi Protejarea Mediului din Germania, cei care promovează de mai mulţi ani imaginea Parcului în această ţară şi în Europa.

Leave a reply