Elevii-intră-în-vacanțăPerioada de reînscriere în învăţământul preşcolar a fost prelungită până pe data de 25 aprilie având în vedere că o parte din perioada de reînscriere s-a suprapus cu vacanţa de Paşte, prevede o notă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit site-ului IŞMB, locurile libere după perioada de reînscriere se vor afişa pe data de 25 aprilie iar înscrierile în învăţământul preşcolar vor începe de 28 aprilie.

‘Dacă după reînscriere efectivul de copii la grupă este mai mare de 20, conform Legii Educaţiei Naţionale unităţile şcolare vor solicita Consiliului de Administraţie al IŞMB aprobarea de funcţiona peste efectiv’, precizează nota.

Iniţial calendarul prevedea că preşcolarii care frecventează grădiniţa ar fi fost reînscrişi de părinţi pentru anul şcolar următor până pe 17 aprilie, iar înscrierea copiilor nou veniţi în grădiniţe s-ar fi făcut între 23 aprilie – 30 mai (prima etapă), iar în 3 iunie s-ar fi afişat locurile libere.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de reînscriere/înscriere conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa la vedere capacitatea instituţiei, numărul de copii aprobat în planul de şcolarizare pentru anul viitor, dar şi criteriile generale stabilite de Consiliul de Administraţie pentru înscrierea copiilor.

De asemenea, vor fi afişate la vedere numărul de copii reînscrişi sau înscrişi zilnic din totalul disponibil.AGERPRES

Leave a reply