IMG32764 zile ne mai despart de Sfintele Sărbători Pascale, perioadă în care magazinele și piețele sunt aprovizionate la capacitate maximă, iar miei își așteaptă cumpărătorii. Și în municipiul Reșița aglomerația de pe străzi și forfota din magazine anunță venirea Sărbătorilor, chiar dacă încă nu suntem pe ultima sută de metri.

În cele două piețe din Reșița, Sud și Nord sunt două puncte de sacrificare și vânzare a mieilor, unde prețul unui kilogram de carne de miel variază între 25 și 28 de lei carcasa şi 10 lei în viu. Chiar dacă prețurile sunt la fel ca și anul trecut, unul dintre vânzătorii, cu care am stat astăzi, de vorbă a declarat pentru Știri din Banat, că speră să nu fie nevoit să lase din preț, menționând că vânzarea de miei, până în acest moment merge foarte bine. IMG3273

Pentru a putea vinde în piețe comercianţii trebuie să poarte bonetă şi halat şi să aibă în concesiune galantarele şi locurile de desfacere. De asemenea, mieii se vor tăia doar la cerinţa clientului şi în prezenţa acestuia, iar carnea vândută populației trebuie să prezinte ștampila DSVSA, conform căreia corespunde normelor sanitar-veterinare.

Oierii şi crescătorii de animale care taie miei în spații neautorizate, ori în gospodăriile proprii, în scopul comercializării, riscă amenzi de până la 5.000 lei şi confiscarea cărnii, au precizat inspectorii DSVSA Caraş-Severin.

 

 

Leave a reply