iosif-secasan1Senatorul PNL Iosif Secăşan şi-a anunţat, cu puțin timp în urmă, în plen, demisia din funcția de membru al Camerei superioare a Parlamentului. ‘După cum aţi aflat, sunt inculpat într-un proces penal şi pentru că nu doresc să aduc în continuare prejudicii de imagine Senatului României şi Partidului Naţional Liberal şi pentru a facilita actul de justiţie, îmi depun astăzi în faţa dumneavoastră demisia din Senatul României şi vă rog să o acceptaţi. Vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o de a-mi fi colegi şi prieteni, iar alegătorilor mei îmi cer iertare pentru decizia luată’, a declarat Secăşan în plen.

Procurorii anticorupţie au dispus la sfârşitul lunii martie efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul Iosif Secăşan pentru complicitate la dare şi luare de mită. Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că Secăşan, membru în Comisia pentru sănătate publică, i-a solicitat unui medic, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, încadrarea în grad de invaliditate a unui pădurar. AGERPRES.

 Senatorul Iosif Secăşan s-a prezentat, joi, 27 martie, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat de procurori într-un dosar în care este suspectat de complicitate la dare de mită. Parlamentarul mai este acuzat că ar fi intermediat rezolvarea unor dosare de pensionare ilegală. Iosif Secăşan este unul dintre cei mai vechi membri din Comisia pentru sănătate publică. Potrivit procurorilor „la data de 21 februarie 2014, suspectul Iosif Secăşan, senator,  membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului României,  i-a solicitat suspectului Şebastian Telbis, medic,  şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei  de Pensii Caraş-Severin,  încadrarea în grad de invaliditate a suspectului Iova Moza,  de profesie pădurar. Solicitarea făcută de Iosif Secăşan a fost acceptată de Sebastian Telbis care a precizat că, într-o primă fază, mai precis pentru şase luni, va încadra persoana în cauză în gradul II de invaliditate, întrucât acordarea directă a gradului I de invaliditate ar putea atrage verificări din partea Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti”.

Sursa foto: www.obiectiv.info

Comments

Leave a reply