Proiect transfrontalier pentru prevenirea dezastrelor ecologice în regiunile riverane Dunării

Proiect transfrontalier pentru prevenirea dezastrelor ecologice în regiunile riverane Dunării

dunareaProiectul ‘Acţiune comună pentru prevenirea dezastrelor de mediu’ se va implementa în toate judeţele riverane Dunării, inclusiv în partea de sud a Mehedinţiului, a declarat astăzi, directorul filialei teritoriale a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Constantin Căprărescu.

Potrivit acestuia, suma de 5,7 milioane de euro, destinată finanțării respectivului proiect, va fi utilizată pentru dezvoltarea unui sistem de transmitere a datelor culese din zonele situate în vecinătatea Dunării, de-a lungul graniţei României cu Bulgaria, în care s-au produs accidente ecologice unei reţele de dispecerate echipate cu tehnica adecvată de preluare, stocare şi prelucrare a acestora.

‘Datorită proiectului, factorii de decizie vor avea posibilitatea să acționeze rapid pentru atenuarea efectelor riscurilor: inundaţii, alunecări de teren, incendii, accidente navale şi poluări’, a precizat Constantin Căprărescu. El a mai spus că proiectul va fi finalizat în august 2015 şi că banii au fost atraşi de la Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria.AGERPRES

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )