dunareaProiectul ‘Acţiune comună pentru prevenirea dezastrelor de mediu’ se va implementa în toate judeţele riverane Dunării, inclusiv în partea de sud a Mehedinţiului, a declarat astăzi, directorul filialei teritoriale a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Constantin Căprărescu.

Potrivit acestuia, suma de 5,7 milioane de euro, destinată finanțării respectivului proiect, va fi utilizată pentru dezvoltarea unui sistem de transmitere a datelor culese din zonele situate în vecinătatea Dunării, de-a lungul graniţei României cu Bulgaria, în care s-au produs accidente ecologice unei reţele de dispecerate echipate cu tehnica adecvată de preluare, stocare şi prelucrare a acestora.

‘Datorită proiectului, factorii de decizie vor avea posibilitatea să acționeze rapid pentru atenuarea efectelor riscurilor: inundaţii, alunecări de teren, incendii, accidente navale şi poluări’, a precizat Constantin Căprărescu. El a mai spus că proiectul va fi finalizat în august 2015 şi că banii au fost atraşi de la Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria.AGERPRES

Leave a reply