Arhivă

Elevii români sunt cei mai buni

medaliiAmbele echipe ale României, înscrise la a 12-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene, competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obținut medalii de aur,  fiind cel mai bun rezultat în istoria participării la acest concurs.

Cei şase performeri sunt: Robert Iulian Răveanu şi Tudor Costel Creţu – fizică, ambii elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, George Claudiu Săvulescu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Iliescu (Colegiul Naţional ‘Ienăchiţă Văcărescu’ din Târgovişte) – chimie, Alexandru Zanca (Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Ploieşti) şi Bogdan Ionuţ Sisca Jippa (Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Bucureşti) – biologie.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene s-a desfăşurat la Atena, în perioada 30 martie – 6 aprilie şi a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o ţară poate înscrie două echipe alcătuite din câte trei elevi care susţin două probe practice de câte patru ore fiecare, la trei discipline, biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă. AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts