,,România are nevoie să acționeze în zona de retehnologizare a industriilor existente,, a declarat, la Iași, Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea,   Prezentă la şedinţa Comisiei de Dialog Social a Instituției Prefectului Județului Iaşi, Cristea a subliniat nevoia de parteneriat social între patronate, sindicate, societate civilă şi autorități, în scopul valorificării resurselor de care dispunem.

„Nu mai putem să ne întoarcem la vechile fabrici pe care le-am avut, pentru că nu mai sunt nici compatibile cu ceea ce se întâmplă în viaţa Uniunii Europeane şi nici competitive. Mergând spre zona competitivităţii, cred că cel mai mult ar trebui să acţionăm în sensul în care să vedem ce eforturi sunt necesare ca să fie retehnologizate aceste industrii pe care le mai avem. (…) Este interesul tuturor să găsim şi alte posibilităţi de deschidere de capacităţi de producţie. Trebuie să ne orientăm spre tot ce înseamnă tehnologia nouă. Ne confruntăm cu o problematică reală”, a arătat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Ministrul clujean a completat, spunând că una din nevoile fundamentale actuale este crearea unui parteneriat solid şi bazat pe încredere între actorii sociali, sensul acestuia fiind valorificarea în mod avantajos a resurselor prea puţin exploatate până acum, de care România dispune.

Cristea a încheiat intervenţia din cadrul Comisiei de Dialog Social de la Iaşi arătând că Departamentul de Dialog Social pe care îl conduce are în vedere crearea unei platforme care să stimuleze formarea unei reale culturi a dialogului social.

 

Leave a reply