Home / Banat / ,,După o perioadă de izolare, România este mai bine cunoscută în Marea Britanie”

,,După o perioadă de izolare, România este mai bine cunoscută în Marea Britanie”

istoria-romanilor,,După o perioadă de izolare, România este mai bine cunoscută în Marea Britanie”  a declarat Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, prezent în România, la prezentarea volumului ‘A Brief Illustrated History of Romanians’, traducerea în limba engleză a bestsellerului lui Neagu Djuvara ‘O scurtă istorie ilustrată a românilor’.

‘Cred că istoria României trebuie să fie mai bine cunoscută în Europa. După o perioadă foarte lungă de izolare, România este din ce în ce mai bine cunoscută de oamenii din Marea Britanie şi graţie prinţului Charles, de exemplu. Cred că în prezent este o cerere mai mare de a cunoaşte istoria şi cultura României’, a spus, într-o frumoasă limbă română, diplomatul britanic, prezent la eveniment.

Ambasadorul britanic consideră că are în comun cu Neagu Djuvara istoria, fiind absolvent de istorie şi apoi profesia, aceea de diplomat. ‘Eu cred că pentru un diplomat sunt importante trei lucruri: să cunoască limba străină, istoria şi religia’, a declarat diplomatul, amintind că în urmă cu patru ani, în prima parte a mandatului său, la Iaşi, a învăţat limba, istoria şi cultura României, graţie unor CD-uri înregistrate de Neagu Djuvara. ‘Părăsesc România cu optimism în ceea ce priveşte evoluţia ţării dumneavoastră pe calea democraţiei, securităţii şi prosperităţii’, a afirmat diplomatul englez.

Traducătorul lucrării, Cristian Anton, un profesor român care trăieşte la Londra, a dezvăluit istoria acestei traduceri, mărturisind că a început acest proiect din raţiuni personale: ‘Traducerea a început ca un proiect personal, din dorinţa de a-i oferi soţiei mele, care este din Polonia şi nu vorbeşte limba noastră, o carte de istorie a românilor care să fie atât accesibilă, cât şi sinceră – şi încă sunt uimit când ţin această carte în mână’, a declarat Cristian Anton. El a spus că a fost un proiect fantastic şi şi-a exprimat speranţa că îndrăgitul istoric va avea un succes similar de public şi în Marea Britanie. Cartea ‘O scurtă istorie ilustrată a românilor’, care face parte din Seria de autor Neagu Djuvara a Editurii Humanitas, a apărut anul trecut, într-o ediţie de lux, însoţită de un amplu aparat iconografic. AGERPRES

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns