Arhivă

Cărășenii caută loc de muncă

BURSA LOCURILOR DE MUNCA - ABSOLVENTI - BUCURESTIBursa generală a locurilor de muncă, a adunat astăzi,  aproape o mie de cărășeni,  în trei oraşe din județul Caraş-Severin, unde a fost organizată. La ultimele burse ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă numărul celor interesați abia dacă trecea de o sută de persoane, dar astăzi  au fost peste cinci sute de persoane, în căutarea unui loc de muncă, numai la evenimentul din Reşiţa,

‘Acţiunea a fost una benefică. Bursa este o măsură din Legea şomajului, este o măsură activă de ajutorare a persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Totodată, vine şi în ajutorul angajatorilor’, a declarat Caius Isac, directorul AJOFM Caraş-Severin.
La bursă au participat 39 de firme, din care 18 în Reşiţa, şapte în Moldova Nouă şi 16 la Caransebeş, care au oferit 166 locuri de muncă.

Aproape 600 de şomeri s-au înghesuit în foaierul Univeristăţii Eftimie Murgu din Reşiţa, pentru a-şi căuta un loc de muncă. În ciuda cererii, oferta din partea angajatorilor a fost una extrem de slabă: doar 95 de locuri de muncă, majoritatea în confecţii şi construcţii. Doar două persoane au fost încadrate pe loc şi puţin peste o sută de participanţi au fost selectaţi pentru interviuri la sediul agenţilor economici.
Şi agenţii economici s-au plâns că nu au găsit candidaţii pe care îi căutau pentru posturile pe care le au disponibile. Locurile de muncă rămase vacante în urma bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str Traian Lalescu nr. 17,  precum şi la sediile punctelor de lucru ale AJOFM din judeţ.
‘Sunt dezamăgită pentru că deşi sunt foarte multe persoane prezente, am impresia că nu sunt interesate să muncească. Altădată era mult mai puţină lume, dar CV-uri mult mai multe. Acum, au fost mulţi oameni, dar CV-uri depuse foarte puţine’, a afirmat unul dintre angajatori. Burse similare au fost organizate şi la Caransebeş şi Moldova Nouă. Aici au fost oferite 77 de locuri de muncă şi au fost prezenţi peste 350 de şomeri. Nouă dintre aceştia au fost angae loc. AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts