Arhivă

Îngrijirea persoanelor – o meserie de viitor (ŞI) cu multe beneficii

card8gb 554Conform ultimelor sondaje, 83% dintre cei intervievaţi în Austria şi Germania doresc să fie îngrijiţi în sânul familiei şi să moară acasă. Aşadar îngrijirea persoanelor vârstnice este un loc de muncă de viitor. La ora actuală 50% dintre îngrijitoarele din Austria provin din România, însă alte ţări ne ajung din urmă oferind cunoştinţe bune de limbă germană şi îngrijire. Aşadar calitatea îngrijirii joacă un rol din ce in ce mai mare în obţinerea unui loc de muncă în Austria şi Germania. Datorită controalelor riguroase, prevederilor legale şi concurenţei din ce în ce mai mari, în viitor v-a putea fi intermediată doar ingrijitoarea bine informată, calificată şi interesată de munca ei, care va găsi un loc de muncă plăcut cu beneficii cât mai mari.

Datorită acestui trend, Corina Nour, de la firma de intermediere ,,EPS European People Services”, a reacţionat prompt şi a organizat împreună cu partenerii ei din Germania şi Austria, ,,Peer2Peer” prin Erwin Peer şi ,,Pflegehilfe 24” prin Sylvia Suschegg, o şcolarizare privată. Temele şcolarizării au fost, printre altele: cele mai importante prevederi legale, îngrijirea bătrânilor aflaţi pe moarte , comportamentul îngrijitoarei vis-a-vis de persoanele demente, hrană, igiena pielii în conformitate cu vârsta, dar mai ales, s-a alocat mult timp deprinderii şi exersării tehnicilor de mobilizare precum şi folosirea ajutoarelor de mobilizare. Participanţii au primit o broşură informativă şi o diplomă de participare. În cele două zile au participat aproximativ 220 persoane de diferite vârste. Îmbucurător este faptul că tot mai mulţi tineri îşi îndreaptă privirea către această meserie cu adevărat de prezent şi viitor. La eveniment a participat întregul colectiv de la EPS, dar şi partenerii austrieci şi germani împreună cu echipele lor, care s-au ocupat de instruirea îngrijitoarelor. ,,Atât motivarea cât şi succesul au fost peste aşteptări” am reuşit să smulg de la Corina Nour, o femeie extrem de modestă şi reţinută în afirmaţii nefondate.

De aşa persoane avem nevoie. Feedback-ul de la participanţi a fost foarte bun. ,,Următoarea şcolarizare o avem stabilită pentru toamna lui 2014, urmând ca aceste întâlniri să le programăm regulat în anii viitori” au mărturisit la unison cei trei parteneri prezenţi la Reşiţa. Trebuie să felicităm cele trei echipe din Germania, Austria şi Reşiţa – România ! UITE CĂ SE POATE !!!…

Dan-Alioşa Ulicicard4gb 810

3 comments
Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts